SPITZ organiseert crowd-congres tijdens Festival Forensische ZorgSPITZ organiseert crowd-congres tijdens Festival Forensische Zorg
Back Back Nieuws

SPITZ organiseert crowd-congres tijdens Festival Forensische Zorg

26 januari 2018

Meer dan 900 professionals uit de Forensische Psychiatrie kwamen dinsdag 23 januari naar DeFabrique in Utrecht om hun kennis, ervaring, best practice en opvattingen te delen met elkaar. En dat allemaal via de methodiek crowd-learning, die ontwikkeld is door SPITZ.

Doe je mee? Pak het podium!

Centraal in deze aanpak staat de oproep aan alle betrokkenen om hun kennis en ervaring, aanpakken, beproefde methodes, maar ook dilemma's en vragen te delen en op de agenda te zetten. De oproep is ook letterlijk een uitnodiging om de eigen aanpak, ervaring en kennis te delen met anderen. SPITZ biedt het podium en de professionals het optreden. En er waren meer dan 200 professionals die deze uitdaging hebben opgepakt.

Netwerken gaat verder dan deze ene dag

Deelnemers, trainers en sprekers leren elkaar kennen op deze dag, horen elkaar spreken en gaan met elkaar in discussie. De ervaring leert dat dit een 'boost' geeft aan de opbouw van een persoonlijk professioneel netwerk. Na afloop zoekt men elkaar makkelijk op en vindt men elkaar op expertise en ervaring. Dit gaat nog verder als SPITZ hun App inzet. Daar kan men alle deelnemers en sprekers vinden op expertise en met elkaar chatten én desgewenst emailadressen en telefoonnummers uitwisselen. Het netwerken wordt zo gefaciliteerd.

10 jaar kennis deling, een feestje waard

Dat dacht ook de opdrachtgever, het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dus de 10e editie kreeg een extra vrolijk, maar ook inhoudelijk tintje. Erik Scherder hoogleraar neuropsychologie sprak over het belang van activiteit in detentie en Angela Groothuis over haar ervaringen met het programma Spreekrecht. En via feestpetje op en af gingen de deelnemers op zoek naar de ‘echte FFZ-er’. 
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!