Seafood experience bij Cornelius Seafood RestaurantSeafood experience bij Cornelius Seafood Restaurant
Back Back Nieuws

Spectaculaire MICE bestemmingen stralen in Noorderlicht en Middernachtzon

27 juni 2019

Visit Norway debuteerde deze maand al met een prachtig artikel in Events Magazine. Daarnaast bezocht directeur Hanne Maren Kristensen van Visit Norway ook The Green House in Utrecht. Met drie partners, Visit Bergen, Arctic Meetings en Nordic Choice Hotels, presenteerde zij hier fantastische bestemmingen te midden van watervallen, bergen, fjorden en een hele rijke cultuur.

Natuurlijk kennen we allemaal het Noorderlicht. Maar om daar met je zakelijke relaties naartoe te reizen, ligt misschien iets minder voor de hand. Een gemiste kans, bleek tijdens deze bijeenkomst op 19 juni. Noorwegen biedt frisse perspectieven op zaken met unieke venues, onvergetelijke views, outdoor activiteiten en, ook heel belangrijk: de locals zijn er dol op bezoekers. Je kunt dan ook rekenen op een gastvrij onthaal met lokale, culinaire specialiteiten van land en uit de zee.

Fjord Capital of the World

De stad Bergen wordt met zijn opvallende houten huizen en nauwe straatjes ook wel Fjord Capital of the World genoemd. Deze stad is ook een UNESCO City of Gastronomy, dankzij de lokale lekkernijen waaronder seafood en de lange historie van gastvrijheid. Bergen is ook een universiteitsstad, beschikt over 45 hotels en verschillende congresfaciliteiten met een capaciteit van 2000 personen. Deze prachtige natuurstad is met directe vluchten vanuit Amsterdam en Oslo te bereiken.

Events hoog boven de evenaar

Arctic Meetings verzorgt evenementen als congressen, tours en incentives in Svalbard, Tromsø and Harstad. Tromsø bijvoorbeeld is een grote, maar compacte stad met congresfaciliteiten voor 3600 deelnemers. Restaurants en hotels zijn op loopafstand bereikbaar. Ook al ligt deze stad hoog boven de evenaar, het is er niet zo koud als je zou verwachten. Dankzij de ligging aan de zee is de gemiddelde temperatuur in de winter slechts -2 graden Celcius. Je vangt er je eigen diner tijdens het vissen op zee of vertrek met je ski uitrusting per boot naar een unieke skipiste. Maar je kunt ook genieten van duurzame ingrediënten als walvisvlees, zeehondenvlees en zeewier met de smaak van truffel. Uiteraard zijn deze lokale specialiteiten op duurzame wijze gevangen.

Allicht genieten

In het Poolgebied blijft het twee maanden donker, maar het licht uit er zich op andere spectaculaire wijze. Denk aan het Noorderlicht, maar vergeet ook de Middernachtzon niet. In de zomer is deze de hele dag zichtbaar, eindeloos genieten als je juist dan je incentive plant.

Door > Saskia Leeuwis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!