Back Back Nieuws

Spectaculair: vliegexperiences met Air Combat Europe

14 oktober 2016
In één dag van rekruut naar fighter-ace, met meteen al ervaring als jachtvlieger en gevechtspiloot; bij Air Combat Europe is dat mogelijk. Air Combat Europe is de eerste Europese organisatie die particulieren en organisaties op professionele wijze de spectaculaire experience van een air combat-vlucht wil laten ervaren. Daarbij dragen ervaren F-16-vliegers en -instructeurs hun ervaring over aan belangstellende particulieren mét of zonder ervaring als piloot.

Air Combat
Vijf spectaculaire Blackshape-vliegtuigen en tien piloten, allen met ervaring als F-16-piloot en -vlieginstructeur, vormen de ruggengraat van deze nieuwe organisatie die air combat-demonstraties zal laten zien tijdens Airshows en Fly-ins. Maar Air Combat Europe (ACE) zal  ook instructieve vluchten verzorgen voor mensen die zelf eens een luchtgevecht willen meemaken in de front seat, met hun instructeur in de backseat.

Oorlogsgebieden
De piloten van Air Combat Europe weten waarover ze praten. Zij hebben ervaring opgedaan tijdens luchtoperaties van de Koninklijke Luchtmacht boven de Balkan en het Midden Oosten en hebben ruime vliegervaring als instructeur van militaire F-16-piloten die werden voorbereid op hun vluchten boven oorlogsgebieden. Jan Willem van Doorn, voormalig luchtmachtofficier en één van de trotse initiatiefnemers, vertelt vol bezieling: “Naast tactische instructeurs zijn het allemaal zeer ervaren vlieginstructeurs, met duizenden vlieguren op o.a. de F-16 en andere gevechtstoestellen, die hun ´rekruten´ veilig begeleiden tijdens hun spectaculaire vlucht” .

Air Combat Europe Squadron
Air Combat Europe biedt belangstellenden diverse programma´s aan waarbij zij zich eenmalig of voor langere perioden kunnen trainen in het vliegen van Air Combat. Ook bedrijven of andere organisaties kunnen zich in groepsverband bij Air Combat Europe trainen in gecoördineerde samenwerking, of juist in een grenzeloze inzet tot het bereiken van een target. ACE hanteert daarbij professionele militaire standaarden.

Mede-initiatiefnemer en Chief Flight Operations van ACE,  Erik ´Corny´ Cornelisse: 'Begrippen als  ´Turn Circle´ en ´High/Low Yoyo´ zullen tijdens de vluchten bekend jargon worden, bijvoorbeeld tijdens een Basic Air Combat Manoeuvres-training, die een halve dag duurt. Na een Advanced Air Combat Course wordt de student een ACE Graduate en is hij lid van het Air Combat Europe Squadron, met recht op diverse voordelen. En groepen van tien personen kunnen deelnemen aan extreme team spirit course tijdens een ´Top Gun Challenge´.'

Militaire veiligheidsregels
Veiligheid en gedisciplineerde professionaliteit worden met hoofdletters geschreven bij alles wat Air Combat Europe doet. De Blackshape-vliegtuigen zijn gloednieuw en worden perfect onderhouden. De ACE-instructeurs zijn uiterst ervaren en bekwaam in het instrueren van leerling-vliegers in Air Combat. ACE co-founder Harald  Kokelkoren: 'De militaire regels die ACE hanteert, garanderen veilige vlieghoogten en veilige afstanden tussen vliegtuigen tijdens alle vliegbewegingen bij dit fantastische vliegavontuur. ACE is aangesloten bij de professionele vliegschool Zelf Vliegen, tevens mede aandeelhouder, op Lelystad-Airport, die de officiële status van ATO (´Approved Training Organisation´) heeft.'

Vliegprogramma´s
Meer informatie over de mogelijkheden om fighter pilot voor een dag te worden, over de verschillende vliegprogramma´s bij Air Combat Europe en over de voorwaarden tot deelname is te vinden op deze website. Air Combat Europe is bereikbaar bij de vliegschool Zelf Vliegen, Emoeweg 1, 8218 PC Lelystad-Airport. Air Combat Europe is per email bereikbaar via contact@air-combat.eu en per telefoon via 085 3035 228.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!