SpeakFrietje: de vrimibo met een frietjeSpeakFrietje: de vrimibo met een frietje
Back Back Nieuws

SpeakFrietje: de vrimibo met een frietje

26 juli 2017

Op vrijdag 28 juli organiseert Tante Nel haar eerste ‘SpeakFrietje’ in Rotterdam. De Snackbar 2.0 mét alcoholvergunning, brengt op deze avond een ode aan de ons-kent-ons cultuur en nodigt Rotterdammers uit voor de nieuwe vrijdagborrel op het 80m2 grote terras. Eigenaar Kevin de Roos vertelt enthousiast over zijn nieuwe initiatief: “Tijdens de drooglegging in de jaren ’20 waren Speakeasy bars in Amerika dé plek voor een borrel. Je hoorde via-via en vaak op het laatste moment pas waar en wanneer het feestje plaatsvond. SpeakFrietje brengt een ode aan die ons-kent-ons cultuur. Gewoon gezellig bij elkaar komen met goed gezelschap, muziek en drankjes. En met een frietje smaakt die borrel nu eenmaal het best!” 

Cocktail guru David Trampe 

 

Speakeasy bars zijn ontstaan aan het begin van de 19e eeuw tijdens de drooglegging in Amerika. Doordat er een lange periode geen alcohol verkocht mocht worden, ontstonden er geheime plekken die werden voorzien van alcohol. Het waren borrels voor de in-crowd en vaak hoorde je pas op het laatste moment waar het feestje plaatsvond. Tegenwoordig vind je het concept van de ‘geheime’ bar steeds vaker in wereldsteden. Klassieke zaken waar wordt gewerkt met mooie producten en waar horeca nog steeds als ambacht wordt beschouwd. De nieuwe borrel van Tante Nel is afgeleid van deze hoogwaardige criteria. Speciaal voor deze eerste editie is cocktail-guru David Trampe uitgenodigd om zich te ontfermen over de dranken. Trampe sleepte afgelopen jaren meerdere vakprijzen in de wacht en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mezcal. 

Tante Nel Rotterdam 

 

Haute Friture Snackbar Tante Nel heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen op de Pannekoekstraat. Als eerste Rotterdamse snackbar met alcoholvergunning wist zij op een unieke locatie steeds meer gasten en gezelschappen te bereiken met een goed product. Tante Nel serveert Hollandse snacks als frikandellen, kroketten bittergarnituur, verse friet, softijs en milkshakes. Met kwaliteit en duurzaamheid als graadmeters. Zo werkt Tante Nel met een aardappel leverancier uit haar eigen buurt voor de beste en lekkerste aardappels voor alle frietjes! 

Overige Informatie 

 

Evenement: SpeakFrietje
Datum: 28 juli 2017
Tijd: 21.30 – 02.00 uur 
Adres: Pannekoekstraat 53, 3011 LC Rotterdam
Website: www.tante-nel.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!