Via Sparta krijgt je event meer support! Via Sparta krijgt je event meer support!
Back Back Nieuws

Via Sparta krijgt je event meer support!

08 februari 2022

Sparta Rotterdam en Van der Linde Catering + Evenementen hebben de handen ineengeslagen en de volledige horeca en events exploitatie van het Sparta Stadion is samengevoegd in Sparta Horeca + Catering B.V. Onder het label ‘Via Sparta Events’ zal het Sparta Stadion als evenementenlocatie nog beter in de markt gezet worden en uitgroeien tot een multifunctionele plaats waar ook buiten de wedstrijddagen van alles georganiseerd kan worden.

Vergaderen in het Sparta Stadion is uniek in zijn soort. ‘Wij bieden ruimtes die inspireren, prikkelen en uniek zijn’, vertelt Lindy Hogedoorn, Salesmanager Events Via Sparta Events. Via Sparta Events streeft bij elk evenement naar een topprestatie. Van een boardmeeting tot een kwartaalmeeting.

Via Sparta krijgt je bedrijf ruimte om uit te halen

Buiten wedstrijddagen om is er van alles mogelijk op Het Kasteel. Dineren, rondleidingen door het museum in combinatie met een borrel, barbecue op het terras van de Ridderzaal, (jubileum)feesten of seminars in diverse ruimten. Zelfs elkaar het ja-woord geven op Het Kasteel is mogelijk als officiële trouwlocatie in Rotterdam. Welke ruimte past het beste bij jouw evenement?

Jupiler Lounge

In het hoofdgebouw bevindt zich de Jupiler Lounge met een moderne en intieme sfeer. De centrale hal biedt ruimte om gasten te registreren. De gehele lounge kan ingezet worden voor een bijeenkomst, beurs, lunch, receptie, diner of feestavond en is voorzien van projectiemogelijkheden en Wi-Fi. In combinatie met de vele subruimtes in het gebouw is het ideaal voor een programma met ontvangst, plenair en workshops in kleinere groepen. Met twee grote bars, een open keuken en terrassen met uitzicht op het veld is ook ieder feest of barbecue daar op zijn plek.

Wapen van Sparta

Het Wapen van Sparta is het restaurant gedeelte van de Jupiler Lounge met een grote bar en een open keuken. Hier genieten gasten voorafgaand aan de wedstrijden van de culinaire hoogstandjes van de koks aan de Chef’s Table. Door de combinatie van hoog en laag meubilair en de mix van verschillende stoelen en krukken en verlaagde plafonds, is het een leuke en speelse ruimte. Tijdens uw evenement is het uitermate geschikt voor ontvangst, lunch of borrel.

Severs Breeman Lounge

De Severs Breeman lounge is de ruimte binnen het stadion die zich bij uitstek leent voor kleine vergaderingen, presentaties, lunches of exclusieve, intieme diners. Met een grote stoere bar en stijlvolle zitjes biedt deze lounge veel comfort. Deze ruimte kan ook betrokken worden bij de Jupiler Lounge zodat een grote feestruimte ontstaat of kan als sub-ruimte dienen.

Skyboxen

In het gehele stadion zijn diverse subzalen beschikbaar. De business loges, meer dan 25 stuks, met uitzicht op het veld en variërend in grootte op de tweede en derde etage kunnen ingezet worden. Maar ook de perskamer en de bestuurskamer kunnen als vergaderruimte gebruikt worden.

Het Kasteel

De Ridderzaal

De Ridderzaal is gelegen in het authentieke en prachtige kasteel. De zaal heeft een indrukwekkende entree voor de binnenkomst van uw gasten. Vroeger was dit de officiële entree tot het stadion. De zaal ligt naast de Brasserie en heeft een zeer bijzondere bouw. De pilaren in de zaal zorgen voor de karakteristieke bogen. Naast bijeenkomsten, lunches, diners, recepties, feesten en trouwerijen is de zaal geschikt voor een zomerse barbecue. Het grote buitenterras is ideaal te betrekken bij de zaal en geeft een prachtig uitzicht op het veld. De Brasserie en de Ridderzaal zijn goed in combinatie met elkaar te gebruiken bij grote gezelschappen tot 400 personen.

De Brasserie

De Brasserie, die tijdens wedstrijddagen een restaurant is, is met haar moderne stijl en warme accenten uitermate geschikt voor recepties, diners of feestavonden. De zaal heeft een prachtige open keuken en daarom is de zaal ook goed te gebruiken voor kookworkshops. Het bijzondere aan de ruimte is dat er een loopbrug loopt welke is ingericht als Sparta Museum. Voor grote groepen tot 100 personen is de Brasserie zeer geschikt.

De Kasteelloge

De Kasteelloge bevindt zich op de eerste etage van het Kasteel. Via een zeer unieke wenteltrap door de kasteeltoren worden uw gasten verwelkomd in deze zaal. In de zaal is een sfeervolle bar aanwezig en verder heeft de zaal uitzicht op het veld waardoor het Sparta gevoel zeker niet ontbreekt. De zaal leent zich goed voor een bijeenkomst, lunch, diner of feest voor kleine gezelschappen. Tevens is de ruimte als subzaal te gebruiken bij gebruik van de Brasserie en de Ridderzaal.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!