Back Back Nieuws

Space Expo al 25 jaar in hogere sferen

10 juni 2015
Space Expo in Noordwijk viert deze maand zijn 25-jarig bestaan. Een mijlpaal voor het ruimtevaartmuseum, dat zich vanaf de oprichting in 1990 bedruipt zonder subsidie van rijk, provincie of gemeente. De zelfstandige stichting slaagt er al een kwart eeuw in om het hoofd boven water te houden via ondersteuning van ESTEC, maar voornamelijk via exposities voor (particuliere) bezoekers en het faciliteren van (bedrijfs)evenementen. 

Evenementenlocatie
De ‘high-tech’-omgeving en de geavanceerde technische hulpmiddelen maken Space Expo dan ook bij uitstek geschikt voor het lanceren van nieuwe bedrijfsproducten. Tevens zijn alle zakelijke ontmoetingsruimtes geschikt voor grote en kleine bijeenkomsten, zoals recepties, meetings, presentaties, lezingen, seminars, congressen en diners.
Dat Space Expo in trek is als evenementenlocatie, komt volgens Maarten Esselink, marketing manager en bedrijfsleider van Space Expo, door de ambiance. ‘De raketten, satellieten en sterrenstelsels brengen gasten in hogere sferen en maken hen los van aardse beslommeringen.’

Bezoekerscentrum ESTEC
Space Expo is naast het ruimtevaartmuseum ook het officiële bezoekerscentrum van ESTEC. Dat is de Nederlandse vestiging van ESA, the European Space Agency. Sommige Europese astronauten, onder wie André Kuipers, hebben of hadden hun werkplek bij ESTEC in Noordwijk. Hier wordt dagelijks gewerkt aan ontwikkelingen en toepassingen van de Europese ruimtevaartindustrie voor satellieten, communicatie, navigatie en de ontwikkeling van nieuwe en duurzame technologie.

In het jubileumjaar is de agenda gevuld met enkele spraakmakende publieks- en bedrijfsevenementen. Daarnaast organiseren vrienden er regelmatig netwerkbijeenkomsten in een van de spectaculaire ruimtes. Deze vrienden zijn particulieren en bedrijven die ESA/ESTEC's bezoekerscentrum en het ruimtevaartmuseum ondersteunen om ontwikkelingen in de ruimtevaart te kunnen blijven communiceren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!