Back Back Nieuws

Spaanse Camut Band naar Nederland

14 januari 2008
De Spaanse Camut Band komt, na de grote successhows van STOMP, Tap Dogs en Mayumana, in maart 2008 naar Nederland. Met hun programma ‘Kiting-Kita, Walking with Rhythm’ hebben ze vele landen veroverd. Vanaf 12 maart maken zij een korte tournee langs de Nederlandse theaters.

‘Kiting-Kita, Walking with Rhythm’ is een spektakel stuk uit Spanje waarin Afrikaanse percussie, piano, zang en (tap)dans gecombineerd is tot een unieke theaterervaring. De verschillende rollen van de vijf artiesten worden op onnavolgbare wijze van elkaar overgenomen en gemixt tot een show die naar eigen zeggen zowel door het publiek als de pers jubelend wordt ontvangen.

De groep verrast de toeschouwers met een bonte show, vanaf het begin tot eind met duizelingwekkende tap, sand-dance, drum battles, supersnelle en grappige rap ’n tap stukken en demonstraties hoe te lopen op ritme. Ook bij het scratchen door de deejay is het moeilijk uw lach te houden en het is uitgesloten dat u stil op de stoel blijft zitten.

Kiting-Kita is een originele, frisse, dynamische en uitbundige show.

Uit een samenwerking tussen Rafael Méndez (choreograaf), Luis Méndez (tapdanser) en Toni Español, de leider van een Afrikaanse percussie en dansgroep, ontstond de Camut Band. Samen maakten zij al vele shows, waaronder ‘Between Feet and Hands’, waarvoor ze in 1996 de FAD Awards in Barcelona (Promotions of the Descriptive Arts Awards) kregen. Nadat een jaar later een pianist/componist en in 1998 Guillem Alonso (percussie danser) en Jordi Satorra (percussionist) zich bij de groep aansloten, creëerden ze de show ‘Life is Rhythm’ waarmee wereldwijd is opgetreden, welke tot twee maal toe een hit was op het Edinburgh Festival en waarmee ze vorig jaar in Nederland ongekend succes hadden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!