Back Back Nieuws

Social Responsibility in Morocco

31 oktober 2008
Van maandag 13 t/m vrijdag 17 oktober jl. vond het evenement A taste of Morocco plaats. Mkwadraat organiseerde deze inspirerende incentive voor 90 werknemers van een softwaremultinational, afkomstig uit 22 verschillende landen.

Het sprookjesachtige Marokko was de ultieme plek om een speciaal samenkomen te creëren. Tijdens het eerste gedeelte van de trip vormde Marrakech het decor voor de zakelijke kant van de incentive, bestaande uit een conferentie. Daarnaast was er tijd om deze mystieke rode stad beter te leren kennen. Zo zijn ze de deelnemers o.a. op ontdekkingstocht geweest in de ontelbare souks. De bruisende medinapleinen met haar slangenbezweerders en waarzeggers zorgden tevens voor veel vertier. Hoogtepunt vormde het authentieke nomadenkamp in het Atlas Gebergte, direct gelegen naast Kasbah, de oude residentie van de Glaoui Berberstammen. Vele lantaarns, fakkels, tapijten, kussens en waterpijpen maakten de berberbeleving compleet.

Door middel van een social responsibility project voelden de deelnemers zich direct betrokken bij milieu en maatschappij. In totaal zijn er honderden bomen geplant in het Atlas Gebergte om erosie tegen te gaan en het toerisme te bevorderen.

Mkwadraat is van plan om dit evenement vaker aan te bieden. Sander Meuwese wil meer klanten de gelegenheid bieden om deze bijzondere beleving te ervaren. "Het social responsibility project is hetgeen wat deze incentive echt afmaakt. Naast bomen planten zijn er ook andere mogelijkheden zoals lokale scholen opknappen of Engelse les geven aan de nomadenkinderen. Dit is teambuilding op het hoogte niveau en een hele directe manier om iets terug te kunnen doen voor het milieu en de maatschappij," aldus Sander Meuwese van Mkwadraat.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!