Smart hospitality bij Postillion HotelsSmart hospitality bij Postillion Hotels
Back Back Nieuws

Smart hospitality bij Postillion Hotels

17 december 2019

Vanaf 16 december zijn alle 252 kamers in Postillion Hotel Amsterdam spraakgestuurd. Postillion is een van de eerste hotels wereldwijd die op deze wijze en op deze schaal - zo veel kamers tegelijk vanuit één centraal besturingssysteem - spraakbesturing toepast. Postillion levert met deze en andere innovaties een grote bijdrage aan de digitalisering van de hotelbranche.

Stembediening

Gasten kunnen onder andere de gordijnen, het licht, de temperatuur en de televisie met hun stem bedienen. De hotelketen wil in de toekomst ook experimenteren met spraakbesturing van services buiten de kamer, zoals het bestellen van een taxi.

AI-boekingssysteem

Eerder ontwikkelde het bedrijf al een Artificial Intelligence boekingssysteem voor hotelovernachtingen, vergaderingen en congressen: een ingrijpende verandering in de dienstverlening binnen de hotel- en congreswereld. 

Future proof

Erik-Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotels: ‘Toen wij een nieuw hotel bouwden in Amsterdam, wilden we de kamers direct future proof maken. Dat betekende onder andere spraakbesturing invoeren op grote schaal. Een behoorlijke stap in onze markt. Smart hospitality biedt zoveel kansen en mogelijkheden. Tegelijkertijd is het ook een nuttig leerproces. Zo kwamen wij er snel na de oplevering van de eerste kamers achter dat hotelgasten moeite hadden met het ontbreken van een ouderwetse telefoon op de kamer. We bewegen ons in een sector waar veel dingen nog op traditionele wijze gebeuren. Het is dan ook een extra grote uitdaging om ons bedrijf - en iedereen daaromheen - mee te nemen in de digitale transformatie die wij als Postillion voor ogen hebben.’

Eén centraal besturingssysteem

Het bijzondere aan het systeem van Postillion is dat vanuit één centraal besturingssysteem 252 kamers worden gecontroleerd. Veel consumentenoplossingen voor spraakbesturing zijn enkelvoudig - waarbij slechts één kamer wordt bestuurd. Het systeem wordt ook steeds intuïtiever en slimmer. Als een hotelgast in de toekomst ‘ik heb het koud’ zegt, dan bedenkt het systeem zelf dat de temperatuur in de kamer omhoog moet. 

Postillion werkt bij dit project samen met hardware leverancier/fabrikant Harman (onderdeel van SAMSUNG), SoundHound en Bourgonje.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!