Skûtsjes strijden voor de vijfde keer om de Kralinger CupSkûtsjes strijden voor de vijfde keer om de Kralinger Cup
Back Back Nieuws

Skûtsjes strijden voor de vijfde keer om de Kralinger Cup

24 mei 2018

De Kralingse Plas te Rotterdam wordt van 30 mei t/m 1 juni a.s. voor de vijfde keer ingenomen door de imposante en razendsnelle Skûtsjes uit Friesland. Ze gaan strijden om de Kralinger Cup. De vorige vier edities op de Kralingse Plas waren een groot succes. 

Fel en heftige strijd

De Skûtsjes vertellen: ‘We hebben steeds prachtige wedstrijden mogen zien. Er wordt altijd op het scherpst van de snede gezeild. Ook als er even wat weinig wind was – of heel slecht weer-, bleef de strijd fel en heftig. De schippers waren soms aan de wal te horen....’  De vijfde editie moet de vier voorgaande edities gaan overtreffen: Speciaal voor het eerste lustrum komt er een groot ponton mídden op de Kralingse Plas te liggen. De skûtsjes krijgen het nu nog moeilijker om de wedstrijd te lezen en de snelste koers te kiezen en dat maakt de wedstrijden nog spannender. Klaas Jansma, de  verslaggever van het skûtsjesilen in Friesland, doet dagelijks verslag. 

Programmering 

Naast de wedstrijden is er elke dag een andere programmering op het ponton. Op woensdag 30 mei is de VIP-openingsavond waar de burgemeester Aboutaleb het startsein zal geven. Netwerken, genieten op hoog niveau en entertainment staan op deze avond centraal. Op donderdag is het ponton toegankelijk voor iedereen en zullen meerdere businessclubs uit de regio elkaar ontmoeten tijdens het grootste netwerkwerkevent van het jaar. Op vrijdagavond zal in het teken staan van dansen en wordt het feest Metz gehouden. Skûtsjesilen Holland wordt georganiseerd door de stichting De Wind in de Zeilen en Bon Bon partyservice

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!