Back Back Nieuws

Skûtsjes strijden voor de tweede keer om Kralinger Cup

21 mei 2015
De Kralingseplas te Rotterdam wordt van 27 tot en met 29 mei voor de tweede keer ingenomen door 10 imposante en razendsnelle Skûtsjes uit Friesland. Ze gaan strijden om de Kralinger Cup.

De eerste editie van het driedaagse zeilevenement Skûtsjesilen Holland was eind mei 2014. In 5 wedstrijden, verdeeld over 3 dagen, streden 10 van de snelste Skûtsjes om de Kralinger Cup. Na een spannende strijd werd de Lytse Lies van eigenaar/schipper Tony Brundel de overall winnaar. ‘We hebben prachtige wedstrijden mogen zien. Er werd op het scherpst van de snede gezeild. Ook als er even wat weinig wind was, bleef de strijd fel en heftig. De schippers waren soms aan de wal te horen....’, was de reactie van een toeschouwer.

Tweede editie
De tweede editie moet de eerste editie gaan overtreffen. Klaas Jansma, de verslaggever van het skûtsjesilen in Friesland, doet dagelijks verslag. De culinaire omlijsting is in deskundige handen van topkoks Mario Ridder en Sieberen Meerema en van Van der Linde Catering. Op het meer dan 2.000 m2 grote VIP-ponton in de Kralingseplas zijn er optredens van ondermeer het Rotterdams Philharmonisch (met de speciaal geschreven Skûtsje hymne), Anita Meyer en Berget Lewis.

Fotograaf: Pim Vuik

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!