Schiffmacher Royal Blue TattooSchiffmacher Royal Blue Tattoo
Back Back Nieuws

Schiffmacher Royal Blue Tattoo

28 oktober 2019

Met een onverwachte samenwerking tussen Schiffmacher Tattoo Heritage & Royal Delft laat Schiffmacher Royal Blue Tattoo zien dat inkt verbindt. Twee traditionele ambachten uit een oude wereld: Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren.

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages zijn misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Ze hebben echter meer gemeen dan gedacht. Er zijn parallellen te vinden in onder andere oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. Met Schiffmacher Royal Blue Tattoo komen deze twee onverwachte werelden samen in een verrassende expositie.

Twee werelden

Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meester-schilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken. Door de samenwerking tussen Royal Delft en de Schiffmacher Tattoo Heritage ontstaat opnieuw bewustwording over ambacht, symboliek en tradities, en komen verschillende doelgroepen met elkaar en met nieuwe werelden in contact. 

Schiffmacher

Tatoeëerder en kunstenaar Henk Schiffmacher heeft in zijn leven niet alleen ontelbare kunstwerken gemaakt, hij heeft er wereldwijd ook tienduizenden verzameld. Bij elkaar gebracht uit pure nieuwsgierigheid en uit liefde en respect voor de tattoo als interculturele kunstvorm en communicatiemiddel. Met alle bijhorende verhalen en diepgaande kennis.

Geloof, hoop en liefde

Een persoonlijk ingesproken audiotour neemt je mee op reis tussen twee werelden in een verhaal over geloof, hoop en liefde als inhoudelijke rode draad. De randprogrammering bestaat uit schilderworkshops, masterclasses, lezingen en een boek.

Schiffmacher Royal Blue Tattoo wordt op 28 november geopend en is tot en met 15 maart voor publiek te bezichtigen. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!