Back Back Nieuws

Scharrelkids Winterfestival haalt kinderen even uit de stad

08 februari 2016
In de polders en weilanden rondom de Rotte zijn in de laatste week van februari op drie locaties de Scharrelkids Winterspelen. 17 februari kunnen kinderen en hun ouders terecht bij Kinderboerderij Blijde Wei en het Ommoordse veld, op 21 februari ontdekken we de groene rand van Zevenkamp rondom TakaTukaLand en het Eetbaar Park. 24 februari in de voorjaarsvakantie zijn Outdoor Valley en Rotta Vogelwacht in het Bergse Bos de gastheren van de Winterspelen.

Avonturen
Heb je wel eens een  roedel sleehonden gezien?  Of een vogelnest gebouwd waar je zelf in kunt? Je kunt de ski-estafette doen, gipsafdrukken maken van de pootafdrukken van wilde dieren, marshmallows roosteren in een vuurtje en nog veel meer winterse buitenpret beleven. Op elke  plek zijn er weer nieuw avonturen te beleven.

Kinderen uit de stad de natuur in
De winterspelen zijn een onderdeel van een groter project van IVN (Groen Dichterbij) en De Stad Uit. Beide organisaties willen dat bijzondere groene locaties waar kinderen en hun ouders uit de stad avonturen kunnen beleven, beter onder de aandacht komen. Daar hoort ook een reizende tentoonstelling bij van kunstwerkjes die kinderen tijdens drie 'Droomworkshops' hebben gemaakt. Droom en realiteit komen daarin bij elkaar, want ook de echte attracties langs de mooie rivier zijn net als de kunstwerkjes een onderdeel van deze tentoonstelling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!