Safesight Platform: meer grip op het veilig verloop van evenementenSafesight Platform: meer grip op het veilig verloop van evenementen
Back Back Nieuws

Safesight Platform: meer grip op het veilig verloop van evenementen

07 januari 2020

Veiligheid is voor ieder evenement een absolute randvoorwaarde. Voor het veilig verloop van een evenement zijn vooraf goede plannen en afspraken nodig, maar de risico’s ontstaan pas echt tijdens de uitvoering. CrowdProfessionals gaat opdrachtgevers ondersteunen om met behulp van software van het Safesight platform meer grip te krijgen op de processen, de communicatie en de beslissingen tijdens de uitvoering.

Daadkrachtig handelen

‘De software draagt ertoe bij dat alle betrokkenen de inhoud van veiligheidsplannen en -afspraken, maar ook hun specifieke taken, kennen en uitvoeren. En als er een incident of calamiteit plaatsvindt dan stelt de app de (integrale) organisaties in staat om meer daadkrachtig, efficiënt en gerichter te handelen’, aldus Frank Wijnveld directeur van CrowdProfessionals.

Checklists en uitgangspunten

De software in de app zorgt ervoor dat checklists en uitgangspunten zijn vastgelegd, maar ook dat er een logboek van alle acties en gebeurtenissen is. Daarnaast wordt de software gebruikt voor briefings en evaluaties, trainingen en om overzicht en grip te creëren bij de veiligheidscoördinator.

Laagdrempelig

CrowdProfessionals bouwt inhoudelijk verder op het reeds functionerende proven concept. De app is snel implementeerbaar, zeer laagdrempelig in het gebruik, voorkomt miscommunicatie en zorgt voor eenduidige beslissingen in de veiligheidsorganisatie. ‘Onze software wordt gebruikt door festivalorganisatoren in binnen- en buitenland. Daarnaast ondersteunen wij andersoortige organisaties, zoals betaald voetbalorganisaties, zwembaden en bijvoorbeeld de RAI Amsterdam. Ik ben ontzettend blij dat een gerenommeerde partij als CrowdProfessionals ons product verder nationaal en internationaal wil vermarkten. De door hen opgedane praktijkervaring zal worden gebruikt voor de continue verbetering van onze software. Deze samenwerking komt ten goede aan zowel de toepasbaarheid als de content van ons platform’, aldus Edo Haan directeur van Safesight.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!