Ruhrgebied op lijst ′Beste Bestemming 2022'Ruhrgebied op lijst ′Beste Bestemming 2022'
Back Back Nieuws

Ruhrgebied op lijst ′Beste Bestemming 2022'

19 november 2021

Het Ruhrgebied is voor het reismagazine ′National Geographic Traveler′ een van de beste bestemmingen ter wereld om in 2022 te bezoeken. National Geographic Traveler Best of the World 2022 is ingedeeld in vijf categorieën - natuur, avontuur, cultuur, duurzaamheid en familie - en beloont bijzondere bestemmingen met een relevant verhaal voor het komende jaar. Het Ruhrgebied scoorde in de categorie duurzaamheid. De lijst werd samengesteld en geschreven in samenwerking met de internationale redacties van National Geographic Traveler, die miljoenen lezers over de hele wereld bedienen via magazines en websites.

Topreisbestemming

‘We zijn heel blij dat het Ruhrgebied deze internationale waardering als topbestemming krijgt’, zegt Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam. Nederlanders weten volgens Klare al lang hun weg naar deze dicht bij de grens gelegen bestemming te vinden. ‘Jaarlijks verwelkomen we niet alleen talloze dagtoeristen, maar tellen ook meer dan 200.000 overnachtingen van Nederlandse gasten in het Ruhrgebied. Ze vormen hiermee met afstand de grootste groep buitenlandse toeristen in de regio.’ En Axel Biermann, directeur van Ruhr Tourismus GmbH, voegt toe: ‘Dat een gerenommeerd reismagazine als National Geographic Traveler ons heeft onderscheiden als topreisbestemming, is voor ons een bekroning en laat ons zien dat we op de goede weg zijn.’

Unieke industriële monumenten

Het voormalige industrielandschap heeft een structurele verandering ondergaan. Tegenwoordig is in de elf steden en vier subregio’s veel te beleven: unieke industriële monumenten (waaronder het UNESCO-Werelderfgoed Zeche Zollverein), befaamde musea zoals het Museum Folkwang in Essen en het Lehmbruck-Museum in Duisburg, bezienswaardigheden zoals de Gasometer in Oberhausen en – misschien heel verrassend – veel natuur, die op diverse fietsroutes beleeft kan worden, o.a. op de Ruhrtal fietspad. Met de RUHR.TOPCARD ontdekken toeristen 140 uitjes in het Ruhrgebied, het Rijnland, aan de Nederrijn, in het Sauerland en in Nederland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!