RotterTram blikt terug op eerste jaarRotterTram blikt terug op eerste jaar
Back Back Nieuws

RotterTram blikt terug op eerste jaar

27 juni 2019

Precies 1 jaar geleden reed de RotterTram haar eerst rit als restauranttram door Rotterdam. Na 365 dagen zijn ruim 8000 gasten komen eten (ruim 8000 menu’s); goed voor ruim 240 ritten en in totaal 10.000 kilometer. Komend weekend viert de RotterTram haar verjaardag en in juli en augustus wordt daarom het best of-menu geserveerd.

Op zondag 30 juni rijdt de RotterTram 3 verjaardagsritten van zo’n 30 minuten tussen 9:30 uur en 11:00 uur. Belangstellenden die onder het genot van een heerlijk gebakje een ritje door Rotterdam willen maken, kunnen zich aanmelden op www.RotterTram.nl/30juni.php. Daarnaast hebben gasten in de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete menu. In juli en augustus wordt op basis hiervan het best of-menu geserveerd bestaande uit een Tonijn Tartaar, Wilde Argentijnse Garnalen met een Artisjok Ravioli, Krokant Lamsvlees en een Aardbeien Romanoff.

Eerste jaar

Inmiddels is de RotterTram een bekend onderdeel van het Rotterdamse straatbeeld. Voorbijgangers en terrasbezoekers zwaaien naar en proosten met de gasten aan boord van de tram in het voorbijgaan. Vele bedrijven, toeristen uit binnen- en buitenland en regionale inwoners zijn al komen eten. De nationale en internationale pers plaatst de RotterTram op de must see-lijstjes, waaronder de Dailymail en The Boston Globe. Directeur Suzanne Knegt: 'Ik ben daar ongelofelijk trots op. De RotterTram draagt écht bij aan de promotie van onze mooie stad.'

Toekomst

Het komend jaar zoekt RotterTram nog meer (regionale) samenwerking met onder meer de Wereldhavendagen en het Rotterdams Chinees nieuwjaar. Knegt: 'Er zijn in Rotterdam volop kansen. Denk aan het Songfestival dat misschien naar Rotterdam komt, grote concerten en evenementen in Ahoy en de talloze evenementen in de zomermaanden. De RotterTram is een mooie start of afsluiting van een bezoekje aan een Rotterdams evenement.' De 237 crowdfunders (die €241.595 hebben geïnvesteerd) worden vanaf deze zomer in delen terugbetaald.

Realisatie

Het project van de RotterTram verliep niet zonder slag of stoot. Onderneemster Suzanne Knegt deed er enkele jaren over om een eigen tram en de juiste vergunningen te krijgen. De Düwag-tram uit 1969 werd met behulp van een succesvolle crowdfundingcampagne door onderneemster Suzanne Knegt in exact 3 maanden tijd omgebouwd tot rijdend tramrestaurant. De realisatie van de RotterTram leverde haar zelfs al een finaleplaats op bij de verkiezing van Rotterdamse zakenvrouw van 2019.

Ook komend jaar rijdt de RotterTram op woensdag t/m zaterdag een dinerrit en op zondag een lunchrit, te reserveren vanaf 2 personen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!