Back Back Nieuws

Rotterdam Ahoy vraagt congresbranche input voor realisatie nieuw congrescentrum

29 april 2016
In het Congrescentrum van RDM Rotterdam in de Rotterdamse haven vond 25 april vond een Expertmeeting plaats, georganiseerd door de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy. Een groep van PCO’s (professional congress organizers) ging samen met afgevaardigden van de Gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie (Ballast-Nedam en Heijmans) en Ahoy in gesprek over het nieuwe internationale congrescentrum van Ahoy.

Waardevolle input
Dit nieuwe gebouw, genaamd Rotterdam Ahoy Convention Centre, wordt in 2019 geopend. Peter van der Veer, Directeur Ahoy: ꞌEen dergelijke marktconsultatie is voor ons en voor de gemeente – eigenaar van het vastgoed – enorm belangrijk. Dit is een van de belangrijke doelgroepen waarvoor we dit gebouw realiseren. De sessie heeft veel waardevolle input opgeleverd met betrekking tot de uiteindelijke indeling, functionaliteiten en uitstraling van het gebouw.ꞌ

Expertmeeting
De expertmeeting werd geleid door congresdeskundige Nico Meyer (MeetingMonitor/Qmatters). David Hess van Kraaijvanger Architects presenteerde de plannen en onderbouwde bepaalde reeds gemaakte keuzes in het ontwerp. Na het plenaire gedeelte werd de groep verdeeld over een aantal tafels waar men over verschillende onderwerpen in gesprek ging. De informatieve middag werd afgerond met een gezellige borrel. Deze succesvolle meeting krijgt absoluut een vervolg; zo zal Ahoy ook met andere type organisatoren (bijvoorbeeld evenementenbureaus) het gesprek aangaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!