Back Back Nieuws

Romeinen van Archeon vermaken kinderen in Wilhelmina Kinderziekenhuis

04 augustus 2015
De Romeinen van Archeon en Legio II bezoeken woensdag 5 augustus het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Het is een jaarlijkse traditie geworden en dit jaar alweer voor de veertiende keer dat de Romeinen het ziekenhuis bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen.

De Romeinen komen graag op bezoek bij de kinderen die te ziek zijn om een dagje op stap te kunnen. De gladiatoren zullen laten zien hoe zij in vroegere tijden streden met hun zwaarden en speren. Het is voor kinderen vervelend om in het ziekenhuis te liggen, zeker als het zomervakantie is. Door de Romeinse legionairs en de Romeinse dames naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets bijzonders.

Zelf ervaren
Tijdens de ochtend zal er voor de jonge patiëntjes een programma zijn met veel vermaak en natuurlijk een demonstratie van de Romeinse gladiatoren. De soldaten nemen alle tijd om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. De kinderen mogen ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe dat voelt. Het is de veertiende keer dat de Romeinen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen.

Groot Romeins Festival
De Romeinen zijn afkomstig van Archeon in Alphen aan den Rijn, waar jaarlijks het Groot Romeins Festival plaatsvindt. Tijdens dit festival verzorgt de Engelse groep Legio II Augusta demonstraties en shows in het themapark. De groep beeldt met ongeveer zestig personen uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen, kinderen en handwerklieden. De hele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!