Back Back Nieuws

ROI lezing door Elling Hamso op event 16

02 maart 2016
event 16 voegt Elling Hamso toe aan het kennisprogramma van de beurs. Op de eerste beursdag, woensdag 23 maart, geeft Elling een lezing over Return on Investment bij evenementen.

Hij gaat in op zijn Event ROI Methodology en het stellen van doelen voor je event, het ontwerpen van een format om de doelen te realiseren en het meten van de resultaten na afloop van je event. Marc Liethof, organisator van event 16, zegt supertrots te zijn: ‘Het is alweer een paar jaar geleden dat een internationale spreker op event een Keynote heeft gegeven. Elling Hamso is een invloedrijke persoonlijkheid in de branche en tilt ons vakgebied daadwerkelijk naar een hoger plan. Een echte must-see dus’.

Elling Hamso
Na een carrière als manager in de olie & gasindustrie en als management consultant, startte Elling in 2000 zijn eigen eventbureau. In 2005 startte hij het Event ROI Institute. De Event ROI Methodology die hij ontwikkelde, was aanvankelijk bedoeld om de effectiviteit van events achteraf te meten. Al snel transformeerde het model naar een planningstool. Al je vooraf niet duidelijk vaststelt wat de doelstellingen zijn, hoe kan je dan achteraf de resultaten meten? 

Elling was Chapter President van de European Council of Meeting Professionals International (MPI) en is momenteel jurylid van de European Best Event Awards (EuBEA), International Best Event Awards, Middle East Best Event Awards, Meetings Industry Marketing Awards (MIMA) in het Verenigd Koninkrijk, Evento Awards in Finland, Irish Event Industry Awards en Estonian Best Event Awards.

Het Event ROI Institute, waar Hamso Managing Partner is, biedt sinds 2015 cursussen, in-house trainingen en advies op het gebied van Return on Investment. Daarbij is het instituut altijd op zoek naar het maximaliseren van de waarde en het reduceren van de kosten. 

Aanmelden
De Engelstalige bijeenkomst vindt plaats tijdens event 16 op woensdag 23 maart om 14:00 uur. Locatie hal 2 in de Jaarbeurs in Utrecht. Inschrijven voor deze bijeenkomst is mogelijk via de online bezoekersregistratie op event.nl.
  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!