Robottreinen programmeren in SpoorwegmuseumRobottreinen programmeren in Spoorwegmuseum
Back Back Nieuws

Robottreinen programmeren in Spoorwegmuseum

27 september 2022

Op 1 & 2 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Overal in Nederland kun je dit weekend een kijkje nemen achter de schermen van wetenschap en technologie. Het Spoorwegmuseum onderzoekt deze twee dagen de toekomst van zelfrijdende treinen. Hoe? Met robots! Tijdens de gratis workshop ‘Robotica’ kun je zelf een robottreintje programmeren en hem samen met andere robots in één lange trein laten rijden. Alle informatie over de tijden van de workshops en reserveren is te vinden op de website van het Spoorwegmuseum. De workshops worden aangeboden in samenwerking met Stichting Leaphy

 

Je krijgt van het museum een robot te leen die je zelf kunt programmeren. Het is de bedoeling dat je in een uur tijd je robot zelf laat rijden. Wij helpen je daar natuurlijk mee. Aan het eind van de workshop proberen we dan alle robotten als een trein achter elkaar door de wachtkamer 1ste en 2de klasse te laten rijden. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de website van het Spoorwegmuseum. Er zijn maximaal 20 plekken per workshop, vol is vol.


Veelzijdige locatie 

Het Spoorwegmuseum is als veelzijdige eventlocatie, en grootste publiekstrekker van Utrecht, één van de bekendste museum-parels van ons land. Een industriële locatie waar oude treinen en historische wachtkamers zich afwisselen met moderne vergaderfaciliteiten en VR attracties. De 16 ruimtes voor zakelijke evenementen bieden een diversiteit aan mogelijkheden. Van vergaderen in een dubbeldekker, dineren tussen de treinen, een sessie in de theaterzaal of het oude opleidingsinstituut van de NS. Kortom, een locatie voor uiteenlopende bijeenkomsten met cachet en een bijzondere sfeer.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!