Robert de Vries bouwt eventbedrijf verder uitRobert de Vries bouwt eventbedrijf verder uit
Back Back Nieuws

Robert de Vries bouwt eventbedrijf verder uit

08 november 2018

Ooit stond hij op het podium als goochelaar. Maar nu is hij achter de schermen hard op weg om een heus eventimperium op te bouwen. Robert de Vries (37) begon met niets en heeft zich als ondernemer op indrukwekkende wijze op de kaart gezet in de eventbranche.

Zijn bureau Quality Bookings is inmiddels uitgegroeid tot het meest toonaangevende sprekersbureau van Nederland. Het bedrijf vertegenwoordigt gerenommeerde topsprekers als Art Rooijakkers, Deborah Nas, Rob Kamphues, Duncan Stutterheim en Marianne Timmer voor zakelijke opdrachten. Met meer dan 2000 boekingen per jaar voor de meest uiteenlopende bedrijven wordt Quality Bookings met recht gezien als absoluut marktleider in zijn branche.

Inspiration360 en Eventbureau.nl

In 2016 organiseerde Robert samen met de Just Media Group en AFAS Software het enorme event Inspiration360. Hiervoor wist hij met wereldsprekers als Richard Branson, voormalig vicepresident Al Gore en Bear Grylls ruim 9000 mensen naar de Ziggo Dome te trekken. Het grensverleggende concept zette de congres- en inspiratiemarkt volledig op zijn kop.

Maar nog steeds ziet de rasondernemer nieuwe kansen. Zo richtte hij 4 jaar geleden samen met Bart van de Beek (46) Eventbureau.nl op. Een fullservice evenementenbureau met online marketing als uitgangspunt. Al snel viel Eventbureau.nl op door vele events naar zich toe te trekken. Grote merken als KPN, De Persgroep, Formido, Van Oord en Vanderlande Industries behoren tot vaste klanten van dit rebelse bureau uit Almere.

'Ik zie nog zoveel kansen binnen de eventbranche, ik begin pas net warm te draaien' – Robert de Vries

En nog altijd kruipt het ondernemersbloed bij Robert de Vries waar het niet gaan kan. Hij breidt zijn eventbedrijf nu uit met twee nieuwe bedrijven. 'Door de goedlopende economie en toenemende vraag is dit de uitgelezen periode om je dromen waar te maken', zegt Robert. 'Ik zie nog zoveel kansen binnen de eventbranche, ik begin pas net warm te draaien.' Om zijn eventbedrijf compleet te maken, start hij samen met Bart van de Beek cateringbedrijf EventCateraar.nl en theaterproducent Theaterbureau.nl.

EventCateraar.nl

Compagnon Bart van de Beek ziet de oprichting van de eventcateraar als een grote stap. 'Het aantal events groeit in rap tempo, net als de behoeften van onze klanten. Hierdoor is het oprichten van een aparte cateringtak voor ons een logische koers.' EventCateraar.nl gaat zich onder andere richten op bijzondere cateringconcepten met eigentijdse producten en diensten. 'Wij treden de toekomst tegemoet met een no-nonsense instelling. Een focus op de afzonderlijke dieetwensen van deze generatie staat hierbij centraal. Veganistisch, vegetarisch en suikervrij zijn bijvoorbeeld standaard inbegrepen in onze dienstverlening.'

 

Theaterbureau.nl

Theaterbureau.nl specialiseert zich in het creëren, produceren en boeken van theaterconcepten rondom bekende Nederlanders, artiesten en sprekers. Als klap op de vuurpijl wordt de eerste productie een unieke onemanshow van niemand minder dan Johnny de Mol. De Bekende Nederlander zal de show in 20 grote theaters spelen. Het hart van voormalig cabaretier Robert ligt nog altijd bij het theater, zo zegt hij. 'De theaterwereld is hard toe aan verandering. Ik kan goed op een andere manier naar markten en verdienmodellen kijken. Dat laat zich uitstekend combineren met mijn enorme netwerk en mijn passie voor het rode doek. Eén ding is dan ook zeker: we gaan geweldige producties in de markt zetten die nieuwe doelgroepen naar de theaters trekken.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!