Back Back Nieuws

Respo Xperience event belicht positieve kanten van wereldburgerschap in Central Studios

24 maart 2015
Of je nu gaat backpacken in Australië en Azië of de gehandicaptensport ondersteunt in Ethiopië: kennismaken met andere landen en culturen is een unieke ervaring en draagt bij aan de vorming tot wereldburger. Respo International draagt in 2015 al tien jaar bij aan de uitwisseling van ervaringen tussen jongeren uit Nederland en ontwikkelingslanden en het wereldwijd ondersteunen van mensen met een beperking. Dit wordt op 31 maart gevierd met de Respo Xperience: een feestelijk evenement in de Utrechtse Central Studios.

De afgelopen vier jaar hebben ruim 200 jongeren via het Respo-programma Wereldburgerschap een bijdrage geleverd aan sport- en bewegingsprojecten in Ethiopië. Dit programma werd ondersteund door een subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken die in 2014 afliep. De afsluiting van dit succesvolle programma is een extra reden voor een feestelijke bijeenkomst, waarop ook (oud-)deelnemers aan alle Respo-activiteiten in heden en verleden van harte welkom zijn. Een gevarieerd programma biedt volop ruimte om elkaar te ontmoeten, maar ook om deel te nemen aan workshops en de lancering van nieuwe initiatieven en te genieten van muziek, film, eten en ander spektakel.

Diverse primeurs
Bij de organisatie van het programma zijn naast partners van Respo ook jongeren zelf betrokken. Zo organiseren we in samenwerking met talentvolle dove en slechtziende jongeren de Deaf en VIP Xperience, zal de uitreiking van de Respo Game Battle plaatsvinden, een nieuw project waarin jongeren worden uitgedaagd om nieuwe spelvormen te bedenken. Daarnaast lanceren we een maatschappelijke reisorganisatie: The Ethiopia Xperience (TEX), waarvan de opbrengst ten goede komt aan de projecten van Respo.

Fotocredit: We are the Night

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!