Back Back Nieuws

Rekenmodel CO2 uitstoot voor evenementen

29 mei 2008
De Effect Groep heeft, in samenwerking met de Climate Neutral Group (CNG) het concept Greenbeats gelanceerd: dat is een uitgekiend rekenmodel voor de evenementenbranche waarmee iedere organisator zelf kan berekenen wat de CO2-uitstoot (voetafdruk) van het te organiseren event is.

Simon Renes van Effect Groep: “Als je het aantal auto’s, de rij afstand tot het evenement, de duur van het evenement en andere aspecten weet, dan kun je via een rekenformule de CO2 uitstoot berekenen.”

Tevens kunnen organisatoren dan meteen de CO2-uitstoot compenseren door een bedrag te betalen waarmee CNG investeert in duurzame energie en in bosprojecten. Het rekenmodel is gratis te gebruiken op www.effectgroep.nl/greenbeats.

Op deze website staan ook tips om de C2 uitstoot te reduceren. Effect Groep is een door de Climate Neutral Group erkende ‘Duurzame Onderneming’. Het eventbureau stimuleert evenementenlocaties tevens om de CO2 uitstoot te verminderen. In het komend nummer van Events, dat in juni uitkomt, verschijnen meerdere artikelen over duurzaam ondernemen in de evenementenbranche.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!