Reis inspiratie voor als we weer open gaanReis inspiratie voor als we weer open gaan
Back Back Nieuws

Reis inspiratie voor als we weer open gaan

24 februari 2022

Reisinspiratie voor als we weer open gaan


Garanties voor de toekomst zijn niet te geven, maar het begint erop te lijken dat de wereldwijde pandemie langzaam maar zeker uitdooft. Dat biedt weer mogelijkheden voor de evenementenbranche, die uit een diep dal moet klimmen. Maandenlang verkeerde men in onzekerheid over het kunnen inplannen van evenementen en dat heeft er financieel goed ingehakt. De bedrijven die financieel sterk genoeg zijn gebleken om hun activiteiten te kunnen continueren, pakken de draad weer op en bieden ons weer diverse mogelijkheden. Tegelijk zien we ook bij veel consumenten een omslag. Er wordt anders nagedacht over de invulling van de vakantie. Niet alleen vanwege de pandemie, maar ook uit milieuoverwegingen laten steeds meer mensen de vliegvakanties schieten en kiezen ze voor bijvoorbeeld het bezoeken van evenementen dichter bij huis. En dat is voor de evenementenbranche goed nieuws!
 

Vermaak in eigen land


De economische gevolgen van de coronapandemie zijn groot. Veel mensen raakten hun baan kwijt of zagen de omzet van hun eigen bedrijf kelderen. Daardoor houden ze nu noodgedwongen de hand op de knip. Dat is echter lang niet altijd verstandig, want als je ook de jaarlijkse vakantie hierdoor niet kunt genieten, zul je er uiteindelijk ook in mentaal opzicht op achteruit gaan. In dat geval kan geld lenen voor vakantie een optie zijn. Zo smeer je de kosten voor je vakantie uit over een langere periode en kun je toch gewoon genieten van een paar weekjes weg. Het hoeft op zich niet ingewikkeld te zijn, je kunt het budget bijvoorbeeld aanwenden voor het huren van een vakantiehuisje en het bezoeken van wat leuke evenementen in een ander deel van het land. Dat levert je het echte vakantiegevoel op, zonder dat je er heel ver voor hoef te reizen.
 

Met een camper beleef je meer


Wil je helemaal het gevoel van vrijheid ervaren, dan zou je kunnen overwegen om een camper aan te schaffen. De kosten hiervan lijken misschien hoog, maar dat valt reuze mee, als je het afzet tegen het vakantiebudget voor meerdere jaren. Immers, zo’n camper gaat jaren mee en je kunt de kosten dus ook afschrijven over meerdere jaren. Je ziet vaak dat mensen een camper financieren door middel van een persoonlijke lening, zodat ze direct tot aanschaf kunnen overgaan en vervolgens de kosten in de daarop volgende jaren geleidelijk terugbetalen. In 2021 werden in Nederland 2.785 campers verkocht, het hoogste aantal ooit!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!