Red alert vanuit evenementensectorRed alert vanuit evenementensector
Back Back Nieuws

Red alert vanuit evenementensector

30 juli 2020

Op dinsdag 11 augustus zullen vanaf 21:00 uur vele (overheids)gebouwen rood aangelicht worden als teken van de nood in de sector. Hiermee wil je organisatie op een vriendelijke manier duidelijk maken wat de omvang van de sector is. Theaters, popzalen, evenementenlocaties en alle andere locaties die voor de sector van belang zijn kunnen aanhaken en hun pand rood kleuren. Om vijf voor twaalf gaat de stekker er bij alle locaties uit!

Bewustzijn vergroten

Red Alert is een internationale campagne geïnitieerd door Plasa.org in Londen, om het bewustzijn van het publiek en de media te vergroten ter ondersteuning van de evenementensector, die ongeveer 100.000 hoogopgeleide mensen in dienst heeft, die allemaal de afgelopen vier maanden geen werk hebben gehad, met weinig kans om opnieuw op te starten tot de lente van 2021. De sector omvat een enorme toeleveringsketen van bedrijven, variërend van productie van evenementen, audio, verlichting, video, logistiek, planning, transport en enkele van 's werelds toonaangevende technologiefabrikanten.

Groeiend collectief

De campagne wordt geleid door een groot en groeiend collectief van fabrikanten, bedrijven en freelancers die getroffen zijn door de sluiting en die allemaal samenwerken. Het omvat online en sociale media berichten, video, casestudy's en legale buitenevenementen om media-aandacht te krijgen. Het doel is om de financiële steun voor de mensen en bedrijven in deze sector te verlengen tot ze weer aan het werk kunnen.

#WeMakeEvents

Nederland kent een sterke evenementensector die niet verloren mag gaan. Sluit je dus nu aan bij de collectieve inspanningen om de stem van de industrie te laten horen en roep op tot blijvende onmiddellijke financiële steun door #WeMakeEvents te bezoeken. Kijk, Deel, Vermeld, Schrijf.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!