Back Back Nieuws

Recordaantal duikers bij Nieuwjaarsduik Nederzandt

02 januari 2015
St(r)andplaats Nederzandt organiseerde 1 januari in samenwerking met The Strand een verfrissende Nieuwjaarsduik met elfstedentochtsfeer. Speciaal voor de uitslapers startte de Nieuwjaarsduik traditiegetrouw om 15.00 uur. Met iets meer dan 1.000 duikers werd het recordaantal duikers dit jaar ruimschoots verbroken. Zo’n 2.000 toeschouwers moedigden de duikhelden luidkeels aan en daarmee was deze editie niet alleen de drukst bezochte, maar volgens de organisatie ook de gezelligste Nieuwjaarsduik ooit.

St(r)andplaats Nederzandt stroomde vanaf 13.00 uur al snel vol met dolenthousiaste deelnemers en toeschouwers. Dankzij de muziek van evenementenorkest De Flierefluiters zat de sfeer er al snel goed in bij de inschrijvingen waar vrolijk de polonaise werd ingezet. Met muziek van de DJ op de achtergrond startte de warming-up op het strand aan de Langevelderslag, waarna de duikers stipt om 15.00 uur onder luid gejuich van alle toeschouwers de zee indoken.

Snert, koek & zopie
Na afloop van de Duik ging het feestje nog even door bij Nederzandt, waar De Flierefluiters alweer klaarstonden voor een optreden en iedereen kon genieten van de heerlijke snert van sponsor Unox, de warmte van de Nederzandtse hottubs en de verschillende kraampjes met koek & zopie.

Goed doel
De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik worden gedoneerd aan de Reddingsbrigade en de Stichting Outdoor4Disabled. Daarmee was de Nieuwjaarsduik aan de Langevelderslag ook nog eens een nuttige en maatschappelijk betrokken Duik. Binnenkort zal er tijdens een persbijeenkomst bekend gemaakt worden hoeveel er precies opgehaald is voor het goede doel. Van beide organisaties zal er een ambassadeur aanwezig zijn om de cheque in ontvangst te nemen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!