Quentin Tarantino naar Koninklijk Theater CarréQuentin Tarantino naar Koninklijk Theater Carré
Back Back Nieuws

Quentin Tarantino naar Koninklijk Theater Carré

03 februari 2023

Academy Award-winnende filmmaker, #1 New York Times bestsellerauteur en gepassioneerd filmliefhebber Quentin Tarantino viert de publicatie van zijn langverwachte non-fictiedebuut, Cinema Speculation, met een live-event in Koninklijk Theater Carré op zondag 2 april 2023. De kaartverkoop start op vrijdag 3 februari om 9 uur.

 

Tijdens het event vertelt Tarantino over belangrijke Amerikaanse films uit de jaren 70, die hij destijds als jonge bioscoopbezoeker allemaal voor het eerst zag. Met zijn levendige verbeeldingskracht en toewijding aan rijk gelaagde verhalen, biedt Tarantino een zeldzaam perspectief op film dat alleen mogelijk is door een van de grootste beoefenaars van de kunstvorm ooit. Ook zal hij het publiek trakteren op een live lezing van een fragment uit zijn boek Cinema Speculation. De avond omschrijft zich als een combinatie van filmrecensies, filmtheorie, een knap staaltje verslaggeving en natuurlijk de prachtige, persoonlijke geschiedenis van Tarantino zelf. 

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino is een van de meest gevierde filmmakers van zijn generatie. Hij maakte zijn regiedebuut in 1992 met Reservoir Dogs, en schreef, regisseerde en speelde vervolgens mee in één van zijn meest geliefde films, Pulp Fiction, waarmee hij zijn eerste Oscar® voor beste scenario won. Gevolgd door veelgeprezen films als Jackie Brown, Kill Bill 1 & 2 en Death Proof, bracht Tarantino vervolgens zijn Tweede Wereldoorlog-films uit: Inglourious Basterds, Django Unchained (waarmee hij zijn tweede Oscar won voor beste scenario) en The Hateful Eight. Tarantino's meest recente film, Once Upon A Time...in Hollywood, werd genomineerd voor vijf Golden Globes, tien BAFTAS en tien Academy Awards. 

Over Cinema Speculation

Het langverwachte eerste non-fictiewerk van Tarantino is een uitzinnig vermakelijk, waanzinnig intelligent filmboek dat zo uniek en creatief is als al het andere werk van Quentin Tarantino. Tarantino zelf is mogelijk de meest aanstekelijke filmliefhebber ter wereld. Jarenlang heeft hij in interviews verkondigd dat hij uiteindelijk boeken over films ging schrijven en nu, met CINEMA SPECULATION, is het zover. Het resultaat is alles waar zijn gepassioneerde fans - en alle filmliefhebbers - slechts op hadden kunnen hopen. Het is allemaal geschreven met de unieke 'voice’ die onmiddellijk herkenbaar is als die van QT en met het zeldzame perspectief over film dat alleen mogelijk is van een van de grootste beoefenaars van de kunstvorm ooit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!