Back Back Nieuws

Pump up the company leidt grootse landelijke staking

03 april 2012
In de Amsterdam ArenA vond onlangs de grootste landelijke onderwijsstaking ooit plaats. Ruim 50.000 leerkrachten zochten de weg naar de Amsterdam Arena om hun stem te laten horen richting de politiek. De inzet was om een aangekondigde bezuiniging van 300 miljoen op bijzonder onderwijs tegen te gaan.

 

Pump up the Company

Om deze staking en het podiumprogramma in goede banen te leiden was er behoefte aan een act die veel ervaring had met het optreden in stadions. Walter Vermeer en Erwin Steijlen vormen samen de act Pump up the Company. Zij werden door hun ervaring met deze grote groepen benaderd om deze klus te klaren.

 

Ervaring

Walter vertelt: ‘Ik heb in het verleden al veel grote groepen ‘bespeeld’. Zo stond ik op 31 december jongsleden nog voor IDTV en SBS 6 op het Museumplein om de ruim 40.000 mensen op te warmen voor de televisie-uitzending en stond ik al eens samen met Erwin in de Arena voor een groot Event voor Opel. Kortom wij weten beide wat er bij komt kijken om een vol stadion in beweging te krijgen’, vertelt Walter Vermeer.

 



 

Positieve sfeer

Walter vervolgt: ‘Op 6 maart was de insteek van ons optreden tweeledig. Aan de ene kant hadden wij de taak om het stadion (ondanks het negatieve vertrekpunt) in een positieve sfeer te krijgen. Daarnaast hadden wij de taak om alle gastsprekers ( vakbonden, leerkrachten, ouders, leerlingen) het platform te bieden waar zij recht op hadden. Daar zijn we dankzij een meer dan prettige samenwerking met de Algemene Onderwijsbond zeer goed in geslaagd. De balans tussen de serieuze inhoudelijke boodschap en de vermaakkant van het verhaal was perfect.’

 

Rode draad

‘Wij kijken dan ook met heel veel plezier terug op dit optreden. Dit optreden heeft ons geleerd dat we de act ‘pump up the company’ moeiteloos kunnen transformeren naar iedere gelegenheid en dat positieve energie als rode draad dus voor bijna iedere gelegenheid het uitgangspunt kan zijn.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!