Back Back Nieuws

Protocollen voorkomen geen rampen

12 december 2012
Het voorkomen van ongelukken in de industriële sector is voor een groot deel gebaseerd op risicomanagement. Tijdens het congres ‘Shutdowns en turnarounds’, over risicobeheersing in de industrie, komen risicomanagers uit verschillende sectoren bij elkaar om kennis te delen. Het congres risicobeheersing in de industriële sector is op dinsdag 11 en woensdag 12 december en vindt plaats in Breda.


Beheersing risico's
Shutdowns (onderhoudsstops) worden op basis van protocollen uitgevoerd door werknemers en moeten de kans op ongelukken verkleinen. Eén van de cases tijdens het congres is de onderhoudsstop kerncentrale Borssele in april 2011. ‘Hoe worden de risico’s tijdens zo’n stop zo goed mogelijk beheerst?’, is een centrale vraag tijdens het congres.
 
Erik van Marle, directeur van het Nederlands Adviesbureau Risicomanagement, is één van de sprekers op het congres. ‘Goed risicomanagement is vooral een kwestie van menselijk gedrag. In een technische sector als de industrie, waar de impact van ongelukken groot is, kan dit zeker nog extra aandacht gebruiken.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!