Programma World Cinema 2019 bekendProgramma World Cinema 2019 bekend
Back Back Nieuws

Programma World Cinema 2019 bekend

02 augustus 2019

Rialto presenteert het volledige programma van World Cinema Amsterdam, het enige echte wereldcinema festival van Nederland, dat dit jaar van 15 tot en met 24 augustus plaatsvindt. Voor het tiende jaar op rij vertonen we tien dagen lang de beste, onafhankelijk geproduceerde films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het programma met ruim zeventig lange en korte films afkomstig uit de hele wereld, is vandaag live gegaan op www.worldcinemaamsterdam.nl.

Dit jaar verwelkomt het festival meer dan twintig makers. Zij beantwoorden na de vertoning van hun films vragen van het publiek. 

Talkshows en meer

Naast de vele filmvertoningen en Q&A´s vinden er tijdens het festival twee talkshows plaats. Binnen het Cinema Indonesia-programma The past in/and the present over het gedeelde verleden van Nederland en Indonesië en de sociale, culturele en politieke gevolgen daarvan voor beide landen, onder leiding van schrijver/journalist Lara Nuberg en schrijver/mediawetenschapper Reza Kartosen-Wong. Binnen het WCA Presents-programma organiseert De Balie de Roundtable – Diversity and inclusion, over diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse filmindustrie.

Rondom de Indonesische film 27 Steps of May organiseert Het Filmgesprek een nagesprek onder leiding van schrijver en filosoof Marjan Slob, over op welke niveaus de film ons raakt en waarom.

Feestjes

Er vinden traditiegetrouw ook weer twee feestjes plaats in hoofdlocatie Rialto. Op zaterdag 17 augustus trappen we na de opening van het Cinema Indonesia-programma af met onze Anniversary Party, onder leiding van dj Guzz. Het slotfeest op zaterdag 24 augustus barst meteen na de Awards Ceremony en de slotfilm los, en wordt gehost door Afrolijk, in samenwerking met Caribbean Creativity. Dj Giordan Chase zorgt voor de lekkerste afrobeats.

Fotobijschrift > Film still: Temblores van Jayro Bustamante - openingsfilm

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!