Programma Event Trade Show BOE International 2020 definitiefProgramma Event Trade Show BOE International 2020 definitief
Back Back Nieuws

Programma Event Trade Show BOE International 2020 definitief

19 december 2019

BOE International, de belangrijkste de internationale vakbeurs voor belevenismarketing, gaat over minder dan twee maanden start gaan. Op 15 en 16 januari wordt het Expositiecentrum in Dortmund opnieuw het middelpunt van de evenementenbranche. Het nu gepubliceerde begeleidende programma biedt boeiende lezingen en seminars op zeven verschillende forums over het hoofdthema ‘Technologie in de evenementenbranche’ en andere belangrijke sectoren.

Vlaggenschipbeurs

Met circa 600 exposanten uit 15 landen, maakt BOE International zijn rol als vlaggenschipbeurs van de evenementenbranche opnieuw waar. Het hoofdthema van de BOE-exposantenruimte zal ‘Technologie’ zijn. Met concepten voor speciale effecten, sfeerverlichting, virtual reality, selfservice-technologieën en vele andere trends op het gebied van eventtechnologie, weerspiegelt de BOE de tijdgeest omdat technologie steeds belangrijker wordt in alle aspecten van het leven. Naast het boeiende productaanbod van exposanten die de techniek voor de evenementenbranche, inrichting en standbouw steeds opnieuw weer verrassend herinterpreteren, zijn er ook weer informatieve lezingen en workshops waar beursbezoekers informatie kunnen verkrijgen over alle relevante thema’s en trends in de sector, of dat nu praktijkvoorbeelden, carrièreworkshops of de nieuwste wetenschappelijke inzichten betreft.

Aandacht voor mondialisering

Als speciaal service hoogtepunt van de forums zal op de BOE dit jaar gebruik worden gemaakt van de ‘Zoi Meet’ vertaalapplicatie. Het platform zal de lezingen opnemen met behulp van kunstmatige intelligentie en deze vervolgens naar meertalige transcripten vertalen.

Trendthema Technologie

Beursbezoekers kunnen op de BOE in een zeer kort tijdsbestek belangrijke inspiratie opdoen voor het komende jaar alle belangrijke spelers en deskundigen uit de sector ontmoeten. Daartoe zullen de beurshallen in 2020 worden ingedeeld in thema’s zodat de bezoekers zich in 2020 beter kunnen oriënteren en sneller bij hun interessegebieden kunnen komen. 'BOE International is in de loop der jaren de belangrijkste ontmoetingsplaats van de sector geworden. De input die hier op een beknopte manier in twee dagen wordt gegeven, is op geen enkele andere beurs te vinden,' aldus Sabine Loos, CEO van de Westfalenhallen Unternehmensgruppe GmbH. 'Het trendthema ‘Technologie’ is de afgelopen jaren niet alleen steeds relevanter geworden in de samenleving als geheel, maar beïnvloedt en verandert ook steeds meer en meer de evenementenbranche. Dankzij nieuwe informatie- en communicatietechnologieën is de evenementenbranche in staat gegevens en diensten nog beter met elkaar te verbinden en zo nieuwe showconcepten met meer communicatie over en weer te creëren,' voegt Sabine Loos hieraan toe.

Forum over veiligheid en beveiliging

Voorkomen beter dan op de blaren zitten. Naast technologie is veiligheid en beveiliging eveneens een belangrijk onderwerp. Uit een onderzoek dat in 2017 door het Research Institute for Exhibition and Live Communication (R.I.F.E.L.) is uitgevoerd, blijkt dat de behoefte aan veiligheid van bezoekers aan evenementen de laatste jaren aanzienlijk is toegenomen. Derhalve kunnen bezoekers van de BOE 2020 hal 4 op het Forum Veiligheid en Beveiliging allerhande informatie vinden over hoe zij hun evenementen nog veiliger kunnen maken. Serviceproviders uit verschillende segmenten voor evenementveiligheid en beveiliging presenteren daar bijvoorbeeld hun individuele oplossingen voor veiligheid en beveiliging in een gezamenlijke stand, met de Duitse Federal Association of Event Safety & Security (BVVS) als overkoepelde organisatie. Bovendien wordt het onderwerp veiligheid & beveiliging van een evenement op een nieuwe manier inzichtelijk gemaakt met interactieve methoden in een interessante activiteitenruimte. En het podiumprogramma dat in samenwerking met de Association of Media and Event Technologies (VPLT)) en de Duitse Federal Association of Event Safety & Security (BVVS) wordt georganiseerd, biedt vakkundige lezingen over beveiligingsinstrumenten, gegevensverwerking en veilige podiumbouw.

Technologie en Scenorafie

Een evenement dient natuurlijk niet alleen veilig maar ook opmerkelijk te zijn. Samen met het ESG Einkaufs- und Servicegesellschaft mbH organiseren de organisatoren van de BOE voor de tweede keer de lezing over Technologie & Scenografie in Hal 5. De belangrijkste thema’s die daar aan bod komen, zijn Spatial Design en Nieuwe eventtechnologieën, die de uitstraling van een beurs opmerkelijk maken. Boeiende lezingen laten zien hoe robots emotionele evenementmarketing ondersteunen en hoe het gebruik van digitale media op het betreffende evenement kan worden toegespitst.

De MICE-sector komt bijeen in Dortmund

Het MICE Forum krijgt dit jaar wederom een eigen locatie. De organisaties uit de conferentiesector treffen elkaar op de BOE in hal 6. De Association of Event Organisers (VDVO), partner van de BOE 2020, zal de nieuwste inrichting en evenemententrends onder het motto ‘Trends to the Future’ presenteren op de gezamenlijke stand met 16 exposantenpartners en brengt een echte DeLorean DMC-12 uit de filmserie ‘Back to the Future’ naar het expositiecentrum van Dortmund. Op donderdag presenteert de Association of Event Organizers een geselecteerd aantal trendonderwerpen in het kader van een Keynote Sprint op een informatieve en inspirerende manier op het MICE FORUM omdat trends als buzzwoord een (negatief en positief) direct en onverbiddelijk effect hebben op het werk van de evenementenmanager. In de sessies worden de volgende onderwerpen behandeld: 'Emotionele en functionele duurzaamheid – laten we de wereld snel redden!', 'De Event Manager is dood – leve de Event Manager. Hoe gaan we in de toekomst werken?' en 'Van #Hashtag naar het Evenement – hoe een internetfenomeen een evenement wordt'.

Special Topic Day

Een ander hoogtepunt op de eerste dag is de ‘Special Topic Day’ die in hal 6 wordt aangeboden, in samenwerking met de dfv Media Group als partner. Verschillende perspectieven zullen hier worden behandeld: Blok I belicht het perspectief van de deelnemers. Blok II gaat in op onderwerpen voor evenementenplanners en blok III biedt impressies vanuit het perspectief van de Platform Providers. De beursbezoekers kunnen sensationele lezingen verwachten: Tijdens een Fishbowl-discussie gaan deskundigen op een lege ‘Hot Seat’ tussen het publiek zitten en aan de discussie deelnemen. Voor de interessante Pecha Kucha presentaties zullen alleen korte presentaties zonder tekst worden gebruikt. Tijdens de paneldiscussies zullen deskundigen uit de sector spreken over hoe verwachtingen van deelnemers aan de conferentie kunnen worden waargemaakt en hoe technologieën op een zinvolle manier voor de conferentiesector kunnen worden ingezet.

Catering Forum

De Culinary Stage, die inmiddels een vast onderdeel van de BOE is geworden, kan ook in hal 6 worden gevonden. De beursbezoekers zullen hier en op het ‘Catering Forum’ tijdens kookshows en paneldiscussies kennismaken met de laatste internationale trends in de kookwereld. Zo doen zij creatieve cateringideeën op voor hun evenementgasten.

Focus op de toekomst

In hal 7 ligt de focus ligt op de toekomst: Sinds 2017 organiseren de IST University of Applied Management en het ‘events’ vakblad gezamenlijk het Digital Forum op de BOE. Beursbezoekers hebben hier de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitgebreid informatieplatform met topsprekers van het evenement en de digitale sector voor verdere training en netwerken. Een ander hoogtepunt zijn de stille lezingen in samenwerking met de Silent Events onderneming. Bezoekers krijgen een hoofdtelefoon waarmee zij interessante lezingen over trends en best-practice cases van de digitale evenementenbranche kunnen beluisteren zonder andere bezoekers te storen. En het aangrenzende onderwijscafé (Bildungscafé) biedt geïnteresseerde bezoekers de mogelijkheid om vervolgens informatie uit te wisselen met de docenten en de betrokken sectordeskundigen.

Jong talent gezocht

De organisatoren van de BOE hebben eveneens rekening gehouden met jong talent. Het Studieninstitut für Kommunikation GmbH (Instituut voor Communicatiewetenschappen), een strategische onderwijspartner van de BOE, biedt ook in het komende jaar in hal 7 de BOE Career Hub aan. Recente studies over het tekort aan geschoolde arbeidskrachten, uitgevoerd door de Chemnitz University of Technology, tonen aan dat de evenementenbranche dringend behoefte heeft aan gemotiveerd personeel. Daarom richt de Career Hub zich in de eerste plaats op jonge talenten en ervaren en bekwame leidinggevende medewerkers die hier kunnen leren hoe ze hun carrière succesvol kunnen plannen.

Podiumkunsten

In hal 8 ligt de focus op podiumkunsten – Hier tonen Artiesten hun vaardigheden in het kader van Acts on Stage. Acrobaten, komieken, muzikanten, illusionisten en zandtovenaars zullen de bezoekers vermakelijke podiumshows bieden. De bezoekers kunnen ook op hun gemak een plekje zoeken in de comfortabele podiumlounge, ver weg van de drukte van de beurs, en genieten van de ‘stille shows’ via een hoofdtelefoon. Het publiek kan natuurlijk ook direct gebruik maken van de mogelijkheid de artiesten te boeken voor hun volgende evenement. Ook worden er Acts on Stage workshops gehouden. De eerste dag is het workshopprogramma gericht op agenten en planners en gedurende de tweede dag kunnen kunstenaars profiteren van verdere training. De workshops worden door uitgeverij memomedia georganiseerd. Meer informatie over BOE International vindt u op www.boe-messe.de.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!