Proefdruk in Papierfabriek: culinair genieten op 2500m2 Proefdruk in Papierfabriek: culinair genieten op 2500m2
Back Back Nieuws

Proefdruk in Papierfabriek: culinair genieten op 2500m2

21 juli 2020

Vanaf 21 juli tot en met 27 september kunnen gasten Papierfabriek Nijmegen wel op een hele bijzondere manier beleven. Voor eventjes is de evenementenlocatie als Proefdruk dé culinaire hotspot van de Waalstad. In samenwerking met verschillende toprestaurants in Nijmegen is het de komende maand de plek waar industrieel erfgoed, grenzeloze creativiteit en culinaire topkwaliteit samenkomen. Maandagmiddag 21 juli kreeg de pers alvast een voorproefje toen wethouder Monique Esselbrugge het grootste pop-uprestaurant van Nederland kwam openen.

Perfecte ruimte

Na een spectaculaire entree met een klein rood brandweerwagentje en een welkomstwoordje van Papierfabriekeigenaar Chantal Peters, opende wethouder Monique Esselbrugge de roldeuren van de enorme hal. Vanaf nu is pop-uprestaurant Proefdruk in Papierfabriek Nijmegen officieel geopend. Chantal Peters: ‘We hebben met onze enorme hal de perfecte ruimte om de Nijmeegse horecaondernemers gedurende een paar weken ‘vrij spel’ te geven en zich allemaal op hun eigen manier te kunnen presenteren. Ik realiseer me heel goed dat de ruimte die nodig is voor een 1,5 meteropstelling voor de restaurateurs niet vanzelfsprekend is. Ik was dan ook meteen enthousiast toen Bas Berden met zijn plan kwam. Zo maken we ons als Nijmeegse ondernemers samen sterk in deze uitdagende tijden.’

Zeven Nijmeegse restaurants

Het concept is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 024events, Papierfabriek Nijmegen en de zeven Nijmeegse restaurateurs. Elke twee weken vindt er een wissel van keuken plaats. Gedurende die tijd zullen ze de gasten van Proefdruk hun signature dishes voorschotelen en op deze manier bewijzen dat sfeervol dineren ook met 1,5-meter afstand mogelijk is.

1. BistrobarBerlin en Bistrobar Bankoh: dinsdag 21 juli – zondag 2 augustus
2. De Honneurs: dinsdag 4 augustus – zondag 16 augustus
3. Restaurant Groenewoud: dinsdag 18 augustus – zondag 30 augustus
4. Hotel Credible: dinsdag 1 september – zondag 6 september
5. Foodbar De Pelgrim: dinsdag 8 september – zondag 13 september
6. Renato’s Pizzeria: dinsdag 15 september – zondag 20 september

De pop-up zal worden op een verrassende manier worden afgesloten. Gasten wordt gevraagd vooraf te reserveren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!