Prinses Laurentien opent Nationale Onderwijs-tentoonstelling 2023Prinses Laurentien opent Nationale Onderwijs-tentoonstelling 2023
Back Back Nieuws

Prinses Laurentien opent Nationale Onderwijs-tentoonstelling 2023

09 december 2022

Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari 2023 vindt na vier jaar afwezigheid de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) plaats in de Koninklijke Jaarbeurs. Tienduizenden onderwijs- en kinderopvangprofessionals doen kennis en inspiratie op tijdens het grootste evenement voor onderwijzend Nederland op het gebied van de nieuwste leermiddelen, innovaties en producten. 

Audrey Wilschut, beursmanager: ‘We kijken er naar uit om onderwijsprofessionals in tijden van hoge werkdruk eindelijk weer live te kunnen inspireren. Juist nu is het belangrijk om de sector een stap verder te helpen, zodat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de volgende generatie. Als speciale gast hebben we dit jaar prinses Laurentien van Oranje die NOT 2023 officieel opent op 24 januari om 10.30 uur. Daarnaast geven we het podium aan bekende topsprekers als hoogleraar Erik Scherder, TedX frontman Jim Stolze en bekende TikTok-Meester Jesper.’ 

Thema NOT 2023 ‘Voor ontwikkeling én groei’

Prinses Laurentien, minister Dennis Wiersma (primair en voortgezet onderwijs) en bekende TedX frontman Jim Stolze openen NOT 2023 in het speciaal voor de beurs ontwikkelde EdTech College. Audrey Wilschut: ‘Deze editie staat volop in het teken van ontwikkeling en groei, zowel van de leerlingen als van de onderwijs- en kinderopvangprofessionals zelf. De digitale transformatie binnen het onderwijs is hierin een belangrijk thema. Daarom hebben we een speciaal EdTech College ingericht, waarbij bezoekers een volledige digitale update ontvangen onder leiding van Jim Stolze.’ Naast de officiële opening is prinses Laurentien, founder van number 5 foundation en bestuurslid van FutureNL, ook betrokken bij het zogeheten Game Changers Clubhuis. Hier gaan kinderen en volwassenen aan de hand van twaalf actuele thema’s in dialoog over het onderwijs van nu en morgen. ‘Kinderen hebben nog maar weinig levenservaring. Maar ze hebben wel ándere kennis en ándere denkkracht dan volwassenen, en dat maakt hun inbreng juist zo interessant’, aldus prinses Laurentien. 

Drie beurshallen bomvol onderwijsinspiratie 

NOT 2023 brengt alle betrokken organisaties en inspirerende sprekers binnen het onderwijs onder één dak. Voor een toekomstbestendig onderwijs pakken toonaangevende organisaties, waaronder  Zwijssen, Snappet, Blink, CNV, AOB, Dell, CITO, Delubas, Schoolsupport - en nog veel meer - groots uit op de beursvloer. “We zijn enorm trots dat we zo’n inspirerend programma met- en voor het onderwijs kunnen neerzetten”, aldus Audrey Wilschut. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!