Back Back Nieuws

Princess Hotel Collection durft het aan; insecten op de menukaart

26 januari 2015
Je kunt er niet meer omheen. De groeiende vraag naar biologisch vlees en vis. Supermarkten, slagers en restaurants spelen hier enthousiast op in. Er zijn diverse keurmerken gelanceerd, om de producten op een goede manier te kwalificeren. Het tekort aan biologische producten komt daardoor steeds dichterbij. Als de hele wereld per morgen biologisch zou gaan eten, hebben wij minimaal 5 x de oppervlakte van de aarde nodig om het vlees, vis, fruit en groenten te kunnen verbouwen.

Voedzaam en gezond
Veel insecten zijn ontzettend voedzaam en gezond. Insecten zitten vol met proteïnes en vitamines en zijn veel minder milieubelastend dan bijvoorbeeld rundvlees. Doordat insecten boordevol energie zitten heeft het menselijk lichaam relatief maar een kleine hoeveelheid nodig om te kunnen functioneren.

Dessert met Buffalo worm
Lize Assink, diëtiste van Princess Hotel Collection, durft het precies hierom aan om insecten op de menukaart te zetten van Smaakmakers Restaurants. ‘Het is eigenlijk zonde om deze gezonde en bovenal ook lekkere voeding niet te gebruiken,’ zegt Assink. Op de, deze week gelanceerde, menukaart staat voor het eerst een dessert met daarin insecten; een Trifle van hangop met gekarameliseerde Buffalo worm, kaneelappel, gedroogde pruimen en een crumble van noten.

Princess Hotel Collection verklaart erg blij te zijn met voeren van dit nieuwe gerecht. ‘In de toekomst zal het eten van insecten meer common sense worden,’ aldus Tim Vissers. ‘Wij lopen graag voorop als het gaat om trends, waardoor wij het hebben aangedurfd om hiermee van start te gaan’.

Meer inhoudelijke informatie over insecten als Superfood? Lees hier een blog van Lize Assink.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!