Popfestival ODE in Rotterdam AHOYPopfestival ODE in Rotterdam AHOY
Back Back Nieuws

Popfestival ODE in Rotterdam AHOY

18 november 2019

In het weekend van 21 en 22 maart 2020 vindt de allereerste editie van Popfestival ODE plaats. Een fascinerende reis, dwars door 50 jaar popmuziek. Op Popfestival ODE spelen de beste cover- en tributebands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia in Rotterdam Ahoy.

Live

Popfestival ODE biedt een unieke kans om op één plek de bekendste nummers van o.a. The Beatles (door The Cavern Beatles), Queen (door Vipers), Pink Floyd (door Pink Project), Coldplay (door The Scientists) en ABBA (door Abba Fever) live te horen.

Eerbetoon

Popfestival ODE is een eerbetoon aan alle grote muzieklegendes, met een line-up van de hoogste kwaliteit. Presentator en muziekkenner Eric Corton verzorgt de presentatie van het festival. ‘Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.’

Holland Pop 1970

Holland Pop is een mijlpaal in de vaderlandse popgeschiedenis. In 2020 is het precies een halve eeuw geleden dat het onvergetelijke festival in het Rotterdamse Kralingse Bos, met onder meer een optreden van Pink Floyd, werd gehouden. Deze band wijdde bijna 50 jaar geleden ook Rotterdam Ahoy in. Later volgden vele legendarische concerten van Queen, ABBA en Simple Minds in Rotterdam Ahoy.

Programma & line-up

Het uitgebreide programma, samengesteld door programmeur Guido van Dieren (o.a. bekend van Bird en Motel Mozaique), biedt voor elke bezoeker herkenbare muziek uit de schatkamer van 50 jaar popmuziek. Er is naast de muzikale programmering nog veel meer te beleven op Popfestival ODE: een foto-expo, een 60’s en 70’s silent disco, een bioscoop met nostalgische muziekdocu’s en een popquiz. Het festival sluit af met een feest van het immens populaire The Dirty Daddies, de eerste en enige coverband ooit die twee keer AFAS Live uitverkocht. Popfestival ODE: 21 en 22 maart 2020 in Rotterdam Ahoy

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!