Pluggerz, de beste oordoppen om comfortabel te genieten van elk geluid Pluggerz, de beste oordoppen om comfortabel te genieten van elk geluid
Back Back Visie

Pluggerz, de beste oordoppen om comfortabel te genieten van elk geluid

25 september 2023

De meest onvergetelijke ervaringen worden beïnvloed door hard geluid. Of je nu staat te juichen voor Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Zandvoort of lekker uit je dak gaat tijdens een muziekfestival of met het vliegtuig op weg bent voor de vakantie waar je zo naar hebt uitgekeken. Helaas zit er ook een keerzijde aan deze pret. Hard geluid kan het gehoor ernstig beschadigen als je er te lang aan wordt blootgesteld. Goede preventieve maatregelen dragen bij om dit te voorkomen en daar komt Pluggerz om de hoek kijken. Voor elke activiteit of situatie heeft Pluggerz de ideale oordop voor jou en kun je onbezorgd genieten van dingen waar je blij van wordt.

Zorgwekkende cijfers   

Geluidsoverlast kan het gehoor ernstig beschadigen. In Nederland is ruim tien procent van de bevolking officieel gediagnostiseerd met een (lichte) vorm van gehoorbeschadiging. Naar schatting heeft ongeveer 10-20% van de Nederlandse bevolking (dus meer dan een miljoen mensen) tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Het zijn zorgwekkende cijfers die aantonen dat je gehoorbescherming heel serieus moet nemen. En ook daarvoor geldt: hoe jonger je ermee begint, hoe beter dat is. ‘Bij veel ouders is het besef van het belang van gehoorbescherming voor hun kinderen, nog niet doorgedrongen. Het stemt ons naast alle plezier af en toe bezorgd om kinderen te zien zonder gehoorbescherming te midden van alle gedruis. Regelmatig zien we hen met de handen over hun oren. Niet omdat het geluid te hard staat, maar omdat het geluid nu eenmaal te intens is voor onze oren tijdens festivals’, vertelt Roy Boers, salesmanager audiology-audiologist binnen Pluggerz. ‘Mensen van pakweg boven de 45 jaar hoor je ook vaak zeggen dat oordoppen geen zin meer hebben op hun leeftijd, maar het heeft zeker nog wel effect’, vult Willemijn van Ommen brand & content manager binnen Pluggerz aan.’  

Hoe loop je gehoorschade op?

Ik blijf weg van muziekfestivals met harde muziek en andere grote evenementen met veel lawaai en heb dus geen bescherming nodig.  Het is een gedachte die veel mensen hebben. ‘Dit is echt een groot misverstand. Gehoorschade kent een cumulatief verloopt en stapelt zich op. Dit kan ook ontstaan als je een beurs bezoekt of op een personeelsfeest bent waar veel mensen aanwezig zijn die allemaal door elkaar heen praten. Schade aan het gehoor kun je ook al binnen een paar minuten oplopen,’ vervolgt Roy.

Producten

De professionele gehoorbescherming van Pluggerz voldoet aan alle eisen op het gebied van de benodigde certificering én de Europese wetgeving en voor iedere activiteit of situatie heeft Pluggerz de ideale oordop of oorkap. Zo zijn er de universele doppen (ook voor kinderen, red.), maar bijvoorbeeld ook volledig op maat gemaakte Pluggerz Pro oordoppen, waarbij het schadelijke geluid gefilterd wordt en waarschuwingssignalen wel hoorbaar blijven. Custom fit gehoorbescherming biedt optimale bescherming terwijl het geen afbreuk doet aan de muziekbeleving.

Tevens zijn er oordoppen die gekoppeld kunnen worden aan een portofoon of andere communicatieapparatuur door bijvoorbeeld sprekers vaak gebruikt worden bij zakelijke evenementen. Deze kunnen geleverd worden in de meest uiteenlopende kleuren en voorzien worden van branding.   

Visie

Roy en Willemijn bespeuren dat er zeker een toename is van mensen die gehoorbescherming serieus nemen. Toch valt er ook nog genoeg te winnen. Willemijn: ‘De EHBO-koffer ontbreekt niet op een (zakelijk) event, maar het zou ook heel normaal moeten zijn als er voor het personeel en/of bezoekers oordoppen ter plaatse worden aangeboden. Dat is nu iets dat nog vaak vergeten wordt.’ Naast het verder ontwikkelen van de producten neemt Pluggerz ook maatschappelijk gezien graag het voortouw. Roy: ‘We lobbyen veel bij de ministeries, beroepsgroepen en scholen en vertellen graag zorgverleners ons verhaal.’ Iedereen wil tenslotte onbezorgd kunnen genieten, zonder een pieptoon, suizende oren, tijdelijke slechthorendheid of zelfs blijvende gehoorschade.

Tekst: Johan van Dien     

Hoofdfoto: Martijn Roes

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!