Platform Delftste hoogleraren succesvolPlatform Delftste hoogleraren succesvol
Back Back Nieuws

Platform Delftste hoogleraren succesvol

21 oktober 2019

Legatus Delft, het ambassadeursnetwerk Delfse hoogleraren – is in haar inmiddels tweejarige bestaan zeer succesvol gebleken. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst - dit keer in de monumentale locatie ‘Het Grote Kantoor’ van DSM - refereerde Burgemeester Marja van Bijsterveldt aan de mooie en succesvolle internationale congressen als resultaat van de samenwerking tussen de TU Delft, de gemeente en het Delft Convention Bureau.

Delft Congresstad

“Een congres is een strategisch middel. Het zorgt voor invloed, kennisverspreiding en valorisatie. Dit alles leidt tot het versterken van het imago van Delft als kennisstad en ondersteunt de lokale economie. En met de hoogleraren als ambassadeur kan Delft zich nog beter profileren als congresstad”, legt Ingrid Rip van het Delft Convention Bureau uit. 

Legatus Delft

Het netwerk Legatus Delft is in oktober 2017 opgericht door Burgemeester Van Bijsterveldt, de Rector Magnificus van de TU Delft en de directeur van Delft Marketing/Delft Convention Bureau. Inmiddels is het netwerk gegroeid tot 72 Delftse leden die sinds de oprichting in samenwerking met het Delft Convention Bureau maar liefst 14 congressen naar Delft hebben gehaald. 

Expositie DSM

Na afloop van de bijeenkomst hadden de aanwezigen de gelegenheid de twee tijdelijke exposities bij DSM te bewonderen ter ere van 150 jaar biotechnologie in Delft. De Artis-Micropia experience maakt de wereld van de micro-organismen zichtbaar en de expositie ‘150 jaar Gist’ verhaalt de geschiedenis van de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!