Back Back Nieuws

Planet Event doet opening nieuwe haven Breda

17 april 2007
Planet Event heeft de pitch gewonnen die de gemeente Breda had uitgeschreven voor de organisatie van de opening van de nieuwe haven. Dat gaat in het weekend van 30 juni en 1 juli gebeuren. Dan wordt de Nieuwe Mark, zoals de nieuwe haven van Breda heet, op feestelijke wijze geopend. Op basis van de gepresenteerde plannen is Planet Event door het gemeentebestuur uitgekozen de opening van de nieuwe haven, als onderdeel van haar citymarketing activiteiten, vorm te geven.

Programma
De officiële opening van de haven wordt een groots feest voor de gehele Bredase bevolking, van jong tot oud. Naast een indrukwekkende openingsceremonie - met koren op een ponton en op tientallen boten die als een armada de haven binnenvaren, drijvende lampionnen op het water én een optreden van theatergezelschap Tol hoog boven de haven - is de opening doorspekt met optredens van Bredase artiesten en gezelschappen. Van Vader Abraham’s meedeiners en de popmuziek van Joris Rasenberg (Abel) en Sandro van Bremen (City to City). Tot en met kinderprogramma’s van VOF de Kunst, de beats van DJ Cor Fijneman en een unieke kanorace tussen wijkteams; een sportieve tocht over de singels en in de haven, onder leiding van Huub Hangop. "Op deze manier is het een feest voor alle Bredanaars", aldus burgemeester Peter van der Velden.

Partnership
Op regelmatige basis geeft Planet Event vorm aan het evenementenbeleid van de gemeente Breda. Zo opende Planet Event het voor de stad belangrijke Westtangent, gaf het inhoud en vorm aan het Toekomstsymposium in het kader van 750 jaar Breda en organiseerde het diverse kennisevenementen waaronder het Cultureel symposium. Naast de lopende werkzaamheden rond de opening van de Nieuwe Mark, produceerde Planet Event onlangs nog het symposium over de Woonvisie van Breda.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!