Back Back Nieuws

Pionier Jaap Westerhuijs verlaat Groningen

19 april 2013
Ruim 350 mensen hebben hem afgelopen week uitgezwaaid. Jaap Westerhuijs, tot afgelopen maandag de algemeen directeur van het Groningen Congresbureau (GCB). 17 jaar lang heeft hij zich sterk gemaakt voor Groningen als dé stad en provincie om een congres te organiseren. En met succes. Met zo’n 60 internationale congressen per jaar heeft hij samen met zijn team talloze mensen naar het Noorden gehaald en op die manier een flinke economische impuls gerealiseerd voor stad en provincie.

Doorsnee van de Groninger samenleving
De paviljoen Coop Himmelblau van het Groninger Museum was tijdens het afscheid van Jaap gevuld met een afspiegeling van de GCB-achterban. Een blik in de rondte liet een doorsnee zien van de Groninger samenleving: kunstenaars, academici, artiesten, zakenmensen maar ook heel veel bestuurders vanuit de Provincie en diverse gemeenten. 
Uit de toespraken van onder andere Commissaris der Koningin Max van den Berg en voormalig rector magnificus Frans Zwarts bleek een enorme waardering voor het pionierswerk dat Jaap heeft verricht. ‘Je bent een lefgozer’, aldus Frans Zwarts. Een compliment voor een man met eigenheid. Met die eigenheid wist kunstschilder Erik Zwezerijnen de scheidend directeur te vereeuwigen op het doek.

Een doek dat Jaap Westerhuijs mee zal nemen naar Amsterdam, wat zijn nieuwe domicilie wordt. ‘Goed bedacht, dan hebben we in onze hoofdstad ten minste een goede ambassadeur’, vond Max van den Berg.

Groeien en verjongen
De opvolging is goed geregeld: Mariska Pater, voormalig adjunct-directeur van het GCB neemt het stokje over. ‘Wij zetten de door Jaap ingezette lijn voort, maar tegelijkertijd zal het beleid ook groeien en verjongen’, aldus de kersverse directeur. De baanverlenging van Groningen Airport Eelde en de toekomstige realisatie van een internationale hub geven de stad een extra USP om internationale congressen binnen te halen. Ontzettend belangrijk voor de internationale congresmarkt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!