PINKORANGE verzorgt Koninklijke opening Windpark KrammerPINKORANGE verzorgt Koninklijke opening Windpark Krammer
Back Back Eventcase

PINKORANGE verzorgt Koninklijke opening Windpark Krammer

16 juli 2019

Op een prachtige locatie aan de Krammersluizen, onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde, is de skyline definitief veranderd. De zon weerkaatst enthousiast op 34 immense windturbines. Het onlangs voltooide Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. Ruim 4.000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen om dit windpark, dat groene stroom aan diverse multinationals gaat leveren, te ontwikkelen. Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander zal Windpark Krammer officieel openen en de organisatie van deze bijzondere dag is in de kundige handen gelegd van PINKORANGE Events & Incentives.

‘We laten niets aan het toeval over’ glimlachen een gefocuste Francois Verhoeven, eigenaar PINKORANGE en Denise Visser, Eventmanager. ‘We hebben deze officiële openingsdag tot in de finesses voorbereid. Als er leden van het Koninklijk Huis in het spel zijn staat iedereen op scherp en zijn er veel extra regels en protocollen waaraan we ons dienen te houden.’

Natuurlijke sfeer

Hartelijke, subtiel gemaquilleerde gastvrouwen in kostuums die de kleuren van de twee samenwerkende provincies uitdragen, verzorgen de officiële toegangscontrole tot het luxe tentencomplex. In de ‘Greenhouse’ word ik verwelkomd met een, hoe kan het anders in deze contreien, Zeeuwse Bolus. Deze wordt gepresenteerd als lolly, een briljant idee om plakhanden te voorkomen. De sfeer is losjes en opgetogen en ik vergaap me aan de stijlvol ingerichte bars waar mensen al babbelend hun drankje halen. Met aardbeien, munt of komkommer opgeleukt water in hippe dispencer nodigt uit tot zelf tappen.

Binnen is de styling heel natuurlijk vormgegeven met kleurige verse bloemen, veel groen en een stoere touch van zwart staal. Buiten op het terras wuiven riante palmen in de wind en kun je plaatsnemen in één van de loungezitjes of aan een gezellige picknicktafel. (Prominente) genodigden als raadsleden, bestuurders, burgemeesters en obligatiehouders druppelen binnen en overal om me heen zoemen de oh’s en ah’s en worden feiten en wetenswaardigheden uitgewisseld. Iedereen is trots op dit grootscheepse project waaraan 2 jaar hard is gewerkt en kijkt uit naar het verdere verloop van deze heuglijke dag die is gezegend met helder weer en Koninklijke allure.

Sprankelende moderator

Het officiële programma in het ‘Powerhouse’ met illustrerende filmpjes en geanimeerde podiumgesprekken wordt gepresenteerd door Jojanneke van den Berge. Een sprankelende moderator die met een vlotte babbel, hier en daar een knipoog en goed getimede grap het publiek op ontspannen wijze door de feiten en wetenswaardigheden van het hele ontwikkel- en bouwtraject loodst. In de dialogen met directie en vertegenwoordigers van de verschillende betrokken partijen worden de spannende onderhandelingsmomenten, fikse uitdagingen en bijzondere gebeurtenissen op een onderhoudende manier gebracht. Zoals het verhaal over de peperdure beschermde Kwikstaart. Uitgerekend in de nacht van opbouw ging deze broeden in een betonelement. De speciale kraan á raison € 10.000 per dag stond hierdoor 30 dagen on hold totdat de jongen het nest weer hadden verlaten.

Ludiek Openingsspektakel

Na een powerlunch waarbij rijkelijk belegde broodjes in de vorm van Nederland worden geserveerd is het tijd voor de officiële openingceremonie door Zijne Majesteit Koning Willem- Alexander. De ceremonie wordt ingeluid met een hilarisch filmpje starring Rick Jendrusch, Europees- en Wereldkampioen Freestyle Windsurf en Youri Zoon, meervoudig wereldkampioen Kiteboarden. Beiden afkomstig van de eilanden symboliseren zij water en wind, Hollandse samenwerking en de twee verenigde provincies. Aangetrokken door een motorboot, want uitgerekend vandaag is er nauwelijks wind, brengen zij, terwijl ze over het water racen, twee gigantische stekkers naar de Majesteit op de punt van de Krammer. Wanneer Koning Willem- Alexander beide delen, onder toeziend oog van zo’n 750 genodigden in elkaar steekt knalt ‘I’ve got the Power’ van Snap uit de speakers, barst vuurwerk los, starten alle windturbines één voor één op en is Windpark Krammer officieel in bedrijf.

Proud to create memories

Het sfeervol ingerichte restaurant Grevelingen is het decor voor de aansluitende officiële receptie. De gasten worden hartelijk ontvangen met feestelijke champagne en mogen zich tegoed doen aan een weelderig buffet met de beste kibbeling en andere zeevruchten. Op het terras wordt ontspannen nagepraat terwijl verderop de windturbines vrolijk stroom opwekken. De opening van Windpark Krammer is een memorabele dag, die ondanks afhankelijkheid van de elementen nagenoeg perfect is verlopen. Wat een energie! PINKORANGE heeft een onvergetelijke dag gehost. De zorgvuldig uitgewerkte details zorgden steeds voor verrassing en ondanks dat er ongetwijfeld een strakke regie achter de schermen plaatsvond verliep aan de voorzijde alles op rolletjes. De officiële en officieuze momenten vloeiden op natuurlijke wijze in elkaar over en nergens is tijdsdruk, haast of gespannenheid geweest.

De twee opeenvolgende dagen staan in het teken van een mooie feestdag voor alle bouwmedewerkers en een spectaculair publieksfestival. Zo’n 2.000 bezoekers gingen helemaal los op de beats van Bizzey, The Originals, Pep & Rash en The Partysquad. Voor de inwoners van Zeeland en alle andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn veel mooie memories gecreëerd. Daar mag PINKORANGE trots op zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!