Pilot ticketverkoop Bruna en TibbaaPilot ticketverkoop Bruna en Tibbaa
Back Back Nieuws

Pilot ticketverkoop Bruna en Tibbaa

19 december 2018

Bruna breidt in 18 winkels het assortiment uit met de verkoop van kaartjes aan de kassa. De winkelketen start daarvoor samen met ticketplatform Tibbaa een proefproject. De kaartjes zijn voor evenementen in de breedste zin van het woord: van muziek in lokale clubs tot grote festivals.

Hard copy ticketverkoop klinkt als verleden tijd, maar de ervaring van Tibbaa leert dat fysieke verkoop nog altijd bijdraagt aan een succesvol evenement. De samenwerking is voor beide partijen interessant: Bruna boort een (deels) ander publiek aan met nieuw assortiment en krijgt meer klanten over de vloer, Tibbaa vergroot het bereik door gebruik te maken van het winkelnetwerk van de keten.

Perfecte aanvulling

George Steur, CEO van Bruna: 'Deze pilot is voor ons een logische stap. Tickets passen perfect bij ons overig assortiment en wij kunnen iets voor de consument toevoegen door de verkoop persoonlijker te maken. Tibbaa is voor ons een goede partner, die in zeer korte tijd een bekende speler is geworden in de ticketing branche. Dat wekt veel vertrouwen.'

Innovatie en creativiteit dragen vanaf het begin bij aan het succes van het ticketplatform. 'Bruna wordt dé exclusieve partner binnen de Retail,' zegt Eelco Schäffer, Operations Manager Ticketing van Tibbaa. 'Als de proef slaagt, willen we de service uitrollen naar de overige winkels. Daarmee zouden we dan niet alleen via onze technologie beschikken over de clicks , maar breiden we uit naar een landelijk dekkend netwerk van bricks. Ideaal.'

Zes maanden 

De 18 pilotwinkels waar de tickets te koop zullen zijn, liggen al behoorlijk verspreid door het land, van Alkmaar tot Eindhoven en van Rotterdam tot Enschede. De pilot duurt in eerste instantie zes maanden. Daarna beslissen beide partijen in gezamenlijk overleg of de resultaten aanleiding geven om het concept landelijk uit te rollen of niet.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!