Back Back Nieuws

Piet Römer op 83-jarige leeftijd overleden

17 januari 2012
Piet Römer is in de nacht van maandag op dinsdag in Amsterdam overleden. Dat bevestigt een familielid van de acteur. Römer is 83 jaar geworden.

Gezondheidsproblemen
Piet Römer werd in december 2010 met een zware longontsteking opgenomen in het ziekenhuis. Hij zei zelf dat 'het zo over had kunnen zijn'. De acteur had voor zijn ziekenhuisopname al gezondheidsproblemen en leefde met een pacemaker. Ondanks zijn verslechterde gezondheid bleef Piet acteren. Zo was hij vorig jaar nog te zien in de tv-serie Levenslied.

Beroemd nest
De Amsterdamse acteur Piet Römer kwam uit een beroemd nest van acteurs en televisiemakers. Zo was broer Paul eveneens acteur, net als de zoons van Piet: Han en Peter. Ook kleinzoon Thijs Römer, zoon van Peter, acteert, evenals diens vrouw Katja Schuurman en oudere zus Nienke Römer. Allen speelden ooit eens een gastrol in Baantjer. Piets enige dochter, Anne Römer werkt als souffleur voor Toneelgroep Amsterdam.

Acteer carrière
Sinds 1956 speelde Römer in tal van televisieseries en films en speelde hij in meer dan zestig theaterproducties. In de jaren 60 leerde het grote publiek hem kennen door de televisieseries 'Stiefbeen en zoon' en 't Schaep met de 5 pooten'. Beide series kregen een Televizierring. In 1969 en 1970 had hij zelfs succes als zanger en had hij samen met Adèle Bloemendaal en Leen Jongewaard hits met We Zijn Toch Op De Wereld Om Mekaar Te Helpen Nietwaar?, Het Zal Je Kind Maar Wezen en Als Je Mekaar Niet Meer Vertrouwen Kan. Ook vertolkte Piet Römer zestien jaar lang de rol van Hoofdpiet bij de intocht van Sinterklaas. Toen Piet tabak had van steeds weer al die schmink in zijn oren, nam Frits Lambrechts het stokje van hem over.

Ereburger Amsterdam
Piet kroop voor de succesvolle tv-serie Baantjer tussen 1995 en 2006 in de huid van rechercheur De Cock, waarvoor hij in 1997 werd beloond met een Gouden TelevizierRing. Römer is de enige die de ring drie keer won. In 2007 ontving hij tevens het ereburgerschap van Amsterdam en het hierbij behorende ereteken van verdienste, omdat hij als De Cock het imago van de Amsterdamse politie extra had opgevijzeld.

Bron: RTL Boulevard
Foto: Kippa

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!