22 april 2016

Personal Assistants in de watten gelegd in Conservatorium Hotel

Rubrieken

Leerzame en smakelijke sushi-workshop door chefs Taiko Restaurant

Officieel was het 21 april Secretaressedag en dat was goed te zien aan de vele kleurrijke bossen bloemen in fietsmandjes en op achterbanken. Gelukkig dachten de meeste ‘bazen’ aan de dames en heren die dag-in-dag-uit de spin in het web van hun bedrijf zijn en veelal behelst zijn met vergader- en eventplanning.

Stap voor stap…
Ook sommige relaties van deze personal assistents wisten hun waardering op een ludieke manier te uiten. Zoals Sales Manager Massimo Krekel van het Conservatorium Hotel: hij nodigde een aantal van zijn contacten – voornamelijk P.A.’s – uit voor een bijzondere sushi-workshop. Bijzonder omdat chefs van het Aziatische geïnspireerde restaurant Taiko by Schilo – gevestigd in het hotel – met veel geduld de stappen van het bereiden van het Japanse gerecht uitlegden en begeleidden. Dat alles onder het genot van een raspberry Gin Tonic. Arigato en Kan-pie!

Krekel: ‘We wilden onze relaties weer eens bedanken voor de samenwerking en koppelden dat aan Secretaressedag. Uiteraard stelden we ons van tevoren de vraag: wie nodigen we uit? Tegenwoordig staan er namelijk vaak andere termen op visitekaartjes dan secretaresse.’

Passend bij het Conservatorium Hotel
De dames – helaas had de enkele heer zich vanwege drukte afgemeld – vonden de uitnodiging attent en passend bij het Conservatorium Hotel. ‘Op de één of andere manier klopt altijd alles in deze locatie en bij de mensen die het voor ons doen. Of dat nu een vergadering of evenement voor ons bedrijf is of – zoals in dit geval – een relatie-event. Je hebt altijd de zekerheid dat het bijzonder goed geregeld is,’ vertelt een directiesecretaresse van één van de divisies van PON Holding. Een andere P.A., werkzaam voor een grote stofzuigerfabrikant, was vooral nieuwsgierig naar de overige mogelijkheden van het Conservatorium Hotel, nadat zij eerder ruimtes geboekt had voor vergaderingen. Uiteraard nam Krekel aan het einde van de middag even de tijd om haar de zes vergader- en evenementenzalen zien. ‘Dat is het mooie aan een dag als deze: we kunnen goed de tijd nemen voor onze relaties en hun vragen beantwoorden. Live contact werkt dan uiteraard het best,’ zo duidt Krekel.

De zalen van het Conservatorium Hotel
De sushi-workshop vond plaats in de grootste hospitality-ruimte van het hotel: Symphony Room. Deze zaal is geschikt voor maximaal 120 gasten in theateropstelling en 90 dinergasten. De naar kleuren vernoemde ruimten op de vijfde etage bieden kleinere oppervlakten. De grootste is geschikt voor maximaal 26 personen. De ruimten zijn vernoemd naar de kleurstelling van de hoofdwand en zijn van alle gemakken voorzien, zowel technisch als praktisch. De zalen delen een gemeenschappelijk lounge. Alle ruimtes beschikken over daglicht en zijn tevens goed te verduisteren. Zij zijn uitgerust met de laatste technologie, zoals beamers, in de plafonds weggewerkte schermen en aan de wand bevestigde lcd-monitoren.

Lachen en spieken
Nadat de chefs een korte demonstratie gaven van hoe een maki nu eigenlijk gemaakt wordt, konden de dames aan de slag. Dat viel nog niet mee: alleen het mes was al groter dan gewend en hoe hard moet je nu eigenlijk op het bamboematje drukken bij zo’n rol? Ook de zalm dient op een bepaalde manier aangesneden te worden en let vooral ook op welke kant je vervolgens als onder- en bovenzijde gebruikt… Er werd uiteraard veel gelachen, af en toe gestunteld en bij elkaar gespiekt, maar met uiteindelijk een volle tafel met prachtig bereide sushi als resultaat.

Van vergaderingen en private dinings tot events
Tijdens het nuttigen van de zelfgemaakte maki werden nog meer ervaringen in het Conservatorium Hotel gedeeld. Zo vertelt een P.A. van een Handelshuis dat zij op zeer regelmatige basis het vijfsterren icoon in het episch centrum van de hoofdstad boekt: ‘De ene keer voor vergaderingen in combinatie met private dinings, de andere keer voor events of puur voor overnachtingen van onze buitenlandse gasten. In dat geval is het altijd in combinatie met Akasha, de Spa & Gym.’

Goodiebag met…
Na een rondleiding in deze 1.000 vierkante meter-tellende Spa op -2 en -3 van het hotel, voelt iedereen zich ‘zen’ en goed gefêteerd. Dan volgt nog een grote verrassing van Massimo Krekel: een mooi gevulde goodiebag met daarin een voucher voor twee personen om binnen een jaar te komen genieten in deze luxe wellness. De dames zullen deze Secretaressedag niet snel vergeten!