Performers Platform online kennisbank voor artiestenPerformers Platform online kennisbank voor artiesten
Back Back Nieuws

Performers Platform online kennisbank voor artiesten

25 mei 2018

Tijdens EventSummit in februari spraken we Roel van Dongen al over zijn nieuwe online intiatieven. De plannen van deze artistiek duizendpoot, waaronder PerformersPlatform.nl, zijn inmiddels online. PerformersPlatform.nl is een online kennisbank waarin artiesten, muzikanten en performers alle beroepsondersteunende informatie kunnen vinden die nodig is om artiest te worden en artiest te blijven, ongeacht de discipline waarin ze werken.

Roel van Dongen: 'Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van een nieuwe generatie artistieke en creatieve mensen door ze goed te informeren en voor te bereiden op een mogelijke carrière in deze vrije en vaak wispelturige markt.' 

Ondersteuning voor artiesten

PerformersPlatform.nl ondersteunt de artiest door (nood)zakelijke en vakgerichte informatie voor hen te verzamelen en uit te zoeken. Alle beroepsondersteunende informatie worden in begrijpelijk Nederlands op een rijtje gezet. Het gebruik van deze kennisbank met branchegerichte oplossingen, juridisch en fiscale informatie bespaart veel tijd. Daarnaast is er een unieke koppeling met diverse 'siteclusters' waarmee de artiest zijn marketing kan verbeteren. De sitecluster is een nieuw concept, waarbij verschillende websites met topdomeinen aan elkaar gekoppeld zijn en naar dezelfde informatie gaan. Elk cluster is bedoeld voor een specifieke doelgroep of vakgebied binnen de entertainmentbranche. Het netwerk van deze siteclusters met ruim 25 topdomeinen, is gericht op o.a. de sectoren straattheater, zorgentertainment, huiskameroptredens en schoolvoorstellingen.

Heel bijzonder is het aanbod van special ontwikkelde verzekeringen voor artiesten, muzikanten en performers. Denk aan een boekingsverzekering, bedrijfsaansprakelijkheid- en cascoverzekering. Daarnaast biedt Performers Platform de mogelijkheid om een juridisch correcte bewijsregistratie van ideeën/concepten te verrichten. Deze dienst is in het kader van auteursrecht en notarieel ondersteund.

Social Media Platform

Performers Platform is niet alleen vertegenwoordigd op Facebook en LinkedIn met eigen discussiegroepen en pagina's, maar heeft ook een eigen social-media-platform: Artiestenplatform.nl. Dit platform heeft dezelfde functionaliteiten als Facebook maar dan zonder reclames, geen samenwerkingen met bedrijven en/of andere derde partijen en een strikt privacy beleid. Artiesten, muzikanten en andere performers kunnen zich daarop gratis aanmelden.

Door het combineren en samenvoegen van boven genoemde initiatieven is Performers Platform hard op weg om in Nederland een prominente plaats te verwerven binnen de entertainmentbranche. Ook op internet is de website van Performersplatform.nl met alle gelinkte en gerelateerde siteclusters een initiatief waar men niet meer omheen kan.

Over Roel van Dongen

De man achter Performers Platform is Roel van Dongen, een echte Brabander. Roel is ruim 33 jaar werkzaam in de entertainmentbranche als beroepsartiest. Met een ruime (internationale) ervaring kent hij de entertainmentmarkt als geen ander. In 1999 was hij initiatiefnemer en oprichter van het Artiesten Belangen Centrum ABC, een landelijke brancheorganisatie voor onafhankelijke artiesten. Roel heeft zijn ervaringen en expertise zo goed mogelijk gebruikt om van een spontaan initiatief een landelijk erkende brancheorganisatie te maken. Hij is intussen uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van artiestenzaken binnen de entertainmentbranche. Hij noemt zichzelf een artistieke duizendpoot en creatief zelfstandig ondernemer.  Momenteel werkt hij als rollenspel-acteur en geeft hij workshops en diverse lezingen door het hele land.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!