Partners Nederland Paviljoen EXPO 2020 DubaiPartners Nederland Paviljoen EXPO 2020 Dubai
Back Back Nieuws

Partners Nederland Paviljoen EXPO 2020 Dubai

13 februari 2020

De Nederlandse deelname aan de wereldtentoonstelling die volgend jaar in Dubai plaatsvindt onder de naam EXPO 2020, begint inmiddels snel vorm te krijgen. Deze week zijn twee belangrijke contracten ondertekend die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waren uitgezet om de juiste partners voor de exploitatie van het paviljoen te vinden.

Consortium

De contracten zijn het resultaat van een openbare Europese aanbesteding. Lokale partner Transguard Group zal in Dubai verantwoordelijk zijn voor het facilitair management van het Nederlandse paviljoen. Een consortium van drie bedrijven, GL Events, Van der Linde Catering + Evenementen en Meetinglinq, verzorgt de ‘Hospitality’.

Samenwerking

De bekendmaking van deze partners onderstreept een belangrijk doel van de Nederlandse deelname aan de wereldtentoonstelling: samenwerking. Samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen, maar ook onderling. Zo worden midden- en kleinbedrijven (mkb’s) aangemoedigd om zich gezamenlijk in te schrijven voor de grote tenders die zijn uitgezet voor het Nederlandse paviljoen. Mkb’s waren al vertegenwoordigd in het consortium dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de bouw van het paviljoen.

Krachten bundelen

Drie bedrijven zochten de samenwerking op en dongen als consortium mee naar de gunning van de ‘Hospitalitytender’. Met succes: het consortium dat wordt aangevoerd door GL Events zal samen met Van der Linde Catering + Evenementen en MeetingLinq alles wat onder ‘Hospitality’ valt verzorgen voor het Nederlandse paviljoen gedurende de zes maanden van EXPO.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!