Back Back Nieuws

Overnachten boven, op of onder de grond in het nieuwe Vakantiepark Efteling Loonsche Land

06 april 2016
De Efteling wil doorgroeien naar een internationale bestemming met 5 miljoen bezoeken in 2020. Passend bij deze missie wordt deze week gestart met de bouw van een nieuw vakantiepark. Overnachten in combinatie met een zakelijk evenement, zoals een training of vergadering, in de Efteling kan sinds 1992 al in het hotel en sinds 2009 in het vakantiepark. Vanaf medio 2017 komt daar Vakantiepark Efteling Loonsche Land bij, met een hotel, 65 vakantiewoningen en een groepsaccommodatie. Het ruim opgezette vakantiepark middenin de natuur biedt straks volop inspiratie voor (meerdaagse) zakelijke bijeenkomsten.

Vakantiepark Efteling Loonsche Land
Het nieuwe vakantiepark komt op loopafstand van de Efteling en aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land te liggen. Met de bouw van het ruim acht hectare grote vakantiepark is 30 miljoen euro gemoeid. Opening van Vakantiepark Efteling Loonsche Land staat gepland voor medio 2017. De 1.000 bedden die het nieuwe vakantiepark straks biedt, zijn verdeeld over vakantiewoningen, een hotel, themakamers en een groepsaccommodatie.

Bos-, Heide- en Duinhutten
Verspreid over het vakantiepark komen 65 knusse vakantiewoningen voor 6 tot 12 personen te staan. Alleen al door de ligging boven, op en onder de grond zorgen de vakantiewoningen voor een speciale natuurlijke beleving. De Boshutten, Heidehutten en Duinhutten bieden plek voor een meerdaags verblijf. Het Loonsche Land Hotel beschikt over 75 efficiënt ingerichte 4/5/6-persoonskamers en een grote horecagelegenheid waar gasten kunnen ontbijten en dineren. Buiten het hotel liggen nog 20 speciale themakamers voor 4 tot 6 personen, geschikt voor gasten die behoefte hebben aan de privacy van een eigen accommodatie én het comfort van een hotel. In de met riet bedekte groepsaccommodatie de Schaapskooi zijn groepen voor maximaal 12 personen welkom.

Overnachten
Na de opening van de nieuwe verblijfsaccommodatie heeft de Efteling in totaal 3.000 bedden: 450 in het Efteling Hotel, 1.550 in Vakantiepark Efteling Bosrijk en 1.000 in het nieuw te openen Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Beide huidige verblijfsaccommodaties van de Efteling hebben al jaren hoge bezettingsgraden. In 2015 breidde Vakantiepark Efteling Bosrijk nog uit met 51 accommodaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!