OV Reizen app voor leasemaatschappijen, zzp’ers en mkb’ers   OV Reizen app voor leasemaatschappijen, zzp’ers en mkb’ers
Back Back Nieuws

OV Reizen app voor leasemaatschappijen, zzp’ers en mkb’ers

07 november 2023

MultiTankcard, het mobiliteitsplatform waar zakelijke leaserijders gebruik van kunnen maken via hun leasemaatschappij, zet een grote stap naar een duurzamer toekomst met de lancering van OV Reizen. Deze innovatieve dienst stelt klanten in staat om eenvoudig digitale kaartjes voor het openbaar vervoer in heel Nederland te bestellen via een gebruiksvriendelijke app. 

Nieuw tijdperk voor zakelijk duurzaam reizen  

Het hoofddoel van de nieuwe dienst is duidelijk: de weg naar digitaal, duurzaam reizen effenen. Wanneer reizen per auto niet de beste optie is, kan de MultiTankcard of MoveMove app gemakkelijk worden gebruikt voor openbaar vervoer. Via de app plant én ontvangt een berijder een digitaal kaartje om een reis met het openbaar vervoer in heel Nederland te kunnen uitvoeren. Er is geen abonnement meer nodig. 

Overweldigende acceptatie binnen MoveMove

OV Reizen via de app is eerst gelanceerd voor klanten van MoveMove, de mobiliteitspas waarmee MultiTankcard direct zakelijke klanten faciliteert (zzp en mkb). Hier is de nieuwe dienst een groot succes met een indrukwekkende groei in het gebruik van de dienst sinds de eerste maand na de lancering. Vooral binnen de zakelijke dienstverlening (Consultancy, Financiële sector en ICT) heeft OV Reizen met de app een enorme populariteit verworven. Reacties zijn positief: de dienst is flexibel en makkelijk te gebruiken. 

Nu ook voor de leaserijder

Na de succesvolle introductie binnen het MoveMove segment is OV reizen sinds deze maand ook beschikbaar voor leasemaatschappijen, hun klanten en hun berijders. Dit betekent dat bijna 500.000 leaserijders eenvoudig toegang kunnen krijgen tot het OV reizen op kosten van de zaak. Elke leasemaatschappij kan OV Reizen voor hun klanten en berijders naar believen aanzetten. Als dat gebeurt kunnen de betrokken berijders onmiddellijk via de app OV reizen boeken. Geen losse kaartjes en declaraties meer. Daarnaast laat MoveMove zien dat OV reizen via de app voor de berijders drempelverlagend werkt: men is eerder geneigd het eens te proberen. Voor de leasemaatschappij betekent deze dienst dat de OV-kosten geïntegreerd worden in de facturatie van alle diensten van MultiTankcard.

Patrick Roozeman, directeur MultiTankcard: ‘Voor de fervente automobilist is het OV in veel situaties een slimmer alternatief voor de auto. Denk bijvoorbeeld aan een klantbezoek in het stadcentrum, of als je wilt flexwerken tijdens een lange treinrit. En dit alles draagt ook nog eens bij een meer duurzame wereld met minder files.’  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!