Outsider Art Museum haalt record aantal bezoekers Outsider Art Museum haalt record aantal bezoekers
Back Back Nieuws

Outsider Art Museum haalt record aantal bezoekers

28 december 2017

Het Outsider Art Museum, gevestigd in de Hermitage Amsterdam, heeft dinsdag 19 december de 150.000e bezoeker van 2017 mogen ontvangen. Daarmee heeft het jonge museum, dat vorig jaar werd geopend door Koningin Máxima, een record aantal bezoekers binnengehaald. 

Publiekstrekkers en meesterwerken

In 2016 kwamen er 130.000 mensen naar het Outsider Art Museum (OAM). Eén van de publiekstrekkers van het afgelopen jaar was ‘De lijst van Dubuffet’, meesterwerken uit de Prinzhorn Collectie. De expositie bood nieuwe kunsthistorische inzichten over Outsider Art. Ook de huidige tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ trekt veel publiek. Ruim 70 werken van hedendaagse, getalenteerde kunstenaars zijn gecombineerd met indringende portretten van fotograaf Sander Troelstra, nog te zien t/m 28 mei 2018. 

Internationaal op de kaart gezet

Het afgelopen jaar heeft het jonge museum ook een groot, internationaal publiek bereikt buiten de museummuren. Met twee tentoonstellingen in China (Wuhan en Shanghai) en een presentatie in de Hermitage in St. Petersburg, heeft het museum Outsider Art internationaal op de kaart gezet. Ook is er samen met de Hermitage Amsterdam een driejarige samenwerking gestart met de Hermitage in St. Petersburg om gezamenlijk programma’s te maken over sociale inclusie. Vanaf half juni is er in het Outsider Art Museum een tentoonstelling over Finse Outsider Art te zien, afkomstig uit de privécollectie van Max Ammann, één van de grootste Outsider Art-verzamelaars uit Europa.

Over DOLHUYS

Het Outsider Art Museum (Amsterdam) is samen met Dolhuys | museum van de geest (Haarlem) onderdeel van stichting Het Dolhuys. Het museum in Haarlem ontving afgelopen jaar 40.000 bezoekers. Populair was de fototentoonstelling van Annaleen Louwes en het verrassende ‘Universum van Arthur Prins’. Op dit moment presenteert het Dolhuys ‘Dividing Lines’, een tentoonstelling over beeldvorming, nog te zien t/m 18 maart 2018. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!