Back Back Nieuws

OutdoorBlack visueel sunblock op outdoor events en zomerfestivals

11 mei 2015
Van Straaten introduceert een geheel nieuw materiaal voor grote outdoor events, zomerfestivals, maar ook evenementen voor de bouw, makelaardij en onroerend goed: OutdoorBlack. Dit is een wit zeildoek waarop sfeerbeelden, logo’s of call to actions geprint kunnen worden. De achterkant van het doek is geheel zwart, waardoor het een blokkerende factor heeft. Het is met dit materiaal niet mogelijk om, onder de print, door het materiaal heen te kijken als de zon er precies op schijnt.

Vaak hangen doeken op festivals aan buizenconstructies. Als de zon daarop staat, schijnt de achterliggende constructie door het doek heen en is het beeld veelal niet meer te zien. Een grote ergernis bij displaying in de buitenlucht. Doordat het doek van OutdoorBlack aan de achterzijde zwart is, is het niet langer nodig om extra losse zwarte doeken te installeren. Dit levert een kostenbesparing op.

Met OutdoorBlack wordt het mogelijk om meerdere doeken tegelijk op te hangen. Ideaal als een snelle opbouw nodig is, bijvoorbeeld bij hergebruik van een constructie of een podium. Het materiaal is zowel vlamvertragend als niet-vlamvertragend verkrijgbaar en is B1-gecertificeerd. OutdoorBlack is te verkrijgen op de standaard breedtes van 3,2 en 5 meter.

Innovatie
Niels van Straaten, directeur van Van Straaten over OutdoorBlack: ‘Innovatie en nieuwe producten staan hoog in ons vaandel. Na een testfase zijn we verheugd dat we onze klanten in het outdoor-segment iets kunnen bieden wat het visuele aspect volledig ten goede komt: een niets doorlatend doek met zwarte achterkant dat bescherming biedt tegen de zon. Dit betreft zowel de warmte als het doorschijnen van de stalen constructies van de podia door bijvoorbeeld sponsorlogo’s heen. Zo waarborgt de festivalorganisator een zeer professionele uitstraling. Naast het gebruik van dit materiaal tijdens festivals zien wij ook mogelijkheden voor andere outdoor events, voor bijvoorbeeld makelaars en binnen de vastgoedwereld. Eigenlijk overal waar het van belang is dat visuals niet langer doorschijnend zijn.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!