Back Back Nieuws

Orpheus geeft deze zomer conferentiezaal flinke upgrade

07 juli 2015
Een moderne theaterzaal voor 250 personen: dat is wat Theater & Congres Orpheus deze zomer gaat realiseren. De huidige Hanoszaal zal worden omgetoverd tot een technisch rijk uitgeruste zaal, met een inklapbare tribune met comfortabele stoelen. Midden juli gaat de verbouwing van start, eind september wordt de zaal opgeleverd.

Beter inzetbaar
Na de verbouwing is de Hanoszaal beter inzetbaar voor zowel theatervoorstellingen als voor zakelijke evenementen. De vervanging van de theatertechniek biedt mogelijkheden voor het inhangen van decor, beamers en licht. In combinatie met de vlakke vloer – er is geen verhoogd podium aanwezig – en de inschuifbare publiekstribune kan daarmee ingespeeld worden op de huidige én toekomstige eisen van de klant.

Inspirerende en spannende omgeving
‘We zijn erg blij dat we onze geliefde kleine zaal een flinke upgrade kunnen geven’, aldus Meta Neeleman, directeur. ‘Door goed te luisteren naar de wensen van onze opdrachtgevers denken we met deze vernieuwde zaal echt een toegevoegde waarde te creëren. We vullen een gat in ons aanbod door het vergroten van de capaciteit van de zaal met 50 stoelen en verwezenlijken daarmee een mooie omvang voor groepen tussen 50 en 250 personen. Daarnaast behouden we de intimiteit van een kleine theaterzaal door te werken met aardetinten en goudkleuren en creëren we een inspirerende en spannende omgeving die goed werkt voor theatermakers én zakelijke bijeenkomsten.’

Flexibel gebruik van de beschikbare capaciteit
Theater & Congres Orpheus behoort met drie theaterzalen tot één van de vijf grootste theaters van Nederland en is al sinds de oprichting vijftig jaar geleden actief in de evenementbranche. Dat het belangrijk is om met de tijd mee te gaan weet ook Wendy van den Hoeven, salesmanager bij Orpheus: ‘We maken altijd flexibel gebruik van de beschikbare capaciteit. De nieuwe Hanoszaal, met een inklapbare tribune en groot vloeroppervlak, biedt nog meer mogelijkheden voor plenaire bijeenkomsten, maar ook voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten, (private) dinners en recepties. Met deze uitgebreide upgrade wordt congreslocatie Orpheus nóg multifunctioneler.’

De nieuwe zaal biedt plaats aan 250 personen zittend en 400 personen staand, heeft 2 kleine balkons en een vloeroppervlak van 240 m2. De zaal wordt midden oktober in gebruik genomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!